Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Foto: Kim C Lundin

Topp-10 veteranen klättrar igen

FEI:s rankning hade få överaskningar med Laura Graves en poäng för Isabell Werth på tre hästar. Tinne Vilhelmson Silfvéns klättring med Don Auriello väcker minnen från en topp-10-svit få kan kopiera.

Inför årets VM var det risk för att Tinne Vilhelmson Silfvéns mästerskapssvit för det svenska landslaget skulle brytas. Hon är den som gjort i särklass flest starter på EM, VM och OS för dressyrlandslaget. Med Paridon Magi skadad och bara två tävlingar på Don Auriello var det inte det vanliga urstarka läget som Tinne Vilhelmson Silfvén skämt bort landslaget med. Men Don Auriello kom igen, efter start i Rotterdam och Cappeln, gick det vägen på VM. Under världscuppremiären i Herning började dock den ”riktiga” ”Anton” verkligen komma fram, de gjorde ett kürresultat på över 80 procent och levererade sitt bästa sedan OS i Rio 2016.

När FEI:s nya rankningslista kommer ut är det små rörelser på de allra flesta svenska ryttare förutom på Tinne och Don Auriello. Två danska ryttare klättrar rejält med sina framtidshästar. Det är Daniel Bachmann AndersenBlue Hors Don Olymbrio och Andreas Helgstrands nya beridare Cathrine Dufour Bohemian som nyss gästade Flyinge.

Blir det då fler poäng för Tinne och Anton framöver?
– Vi rider världscupen i Stuttgart för att försöka samla poäng innan det är dags att vid jul flyga över till Florida och Lövsta South för vintern, meddelar Tinne.

Kanske att Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello når tillbaka till fornstora rankningsresultat. Det gäller att ha deras makalösa tävlingshistorik i minnet, 2017 var ett förlorat år men sviten nedan talar ett annat språk. Tillsammans har de legat på topp-10 rankningen fem år på raken.

Rankning hos FEI vid varje kalenderårs slut
2011 20:e plats De debuterar i februari tillsammans
2012 10:e plats 11:a på OS
2013 5:e plats 4:a i världscupfinalen, 8:a på EM
2014 8:e plats 4:a i världscupfinalen, 5:a på VM
2015 8:e plats 6:a på EM
2016 10:e plats 2:a i världscupfinalen, 8:a på OS
2017 inga starter
2018 31:e plats resultat till och med 31/10-2018

FEI:s rankning per 31/10-2018

Ställning i världscupen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.