Cathrine Dufour - Vamos Amigos. Foto Kim C Lundin

Cathrine Dufour drottningen av Aachen – Sveriges lag tog pallplats

Sveriges lag låg fyra efter torsdagens Grand Prix i Aachen, men efter lördagens Grand Prix Special tog de sig upp till pallplats och blev trea. Patrik Kittel och Touchdown på fjärde plats och Therese Nilshagen med Dante Weltino på åttonde – ett fint resultat i ett starkt startfält. Danska Cathrine Dufour bekräftade att hon är årets drottning av Aachen genom en tredje seger på 80+ procent.

Självaste Die Queen Isabell Werth blev dock utblåst med DSP Quantaz för blod i munnen.

 

Inledningsvis tog Ingrid Klimke ledningen med Franziskus – innan hon hastade iväg för att rida fälttävlans terrängprov. Hon hade starttid 9.50 i dressyren och 11.22 i terrängen så det gick att genomföra! Slutligen blev det en 15:eplats för Ingrid. I terrängen gick det dock sämre och där slutade hon på 28:e plats).

Patrik Kittel och Touchdown tog ledningen i klassen med 76.128 procent, men blev omsprungna av Frederic Wandres med Duke of Britain som red ihop 78.468 procent. Patrik blev sedan knappt slagen av kompisen Henri Ruoste, Finland med Kontestro, som med 76.404 procent gick in på andra plats – slutligen blev han trea.
Och till slut blev det en mycket hedrande fjärdeplats för Patrik.

Patrik Kittel – Touchdown. Foto Kim C Lundin
Henri Ruoste – Kontestro. Foto Kim C Lundin

Avslutningsvis kom Cathrine Dufour in och levererade med Vamos Amigos sin tredje 80-plusritt i Aachen och tog över ledningen med 80.064 procent.

Cathrine Dufour – Vamos Amigos. Foto Kim C Lundin

Sist ut var Isabell Werth med DSP Quantaz, den enda som kunde ha utmanat Cathrine – men ekipaget uteslöts på grund av blod i munnen.

Isabell Werth och DSP Quantaz uteslöts i Grand Prix Special i Aachen efter blod i munnen. Foto Kim C Lundin
Isabell Werth och DSP Quantaz uteslöts i Grand Prix Special i Aachen efter blod i munnen. Foto Kim C Lundin
Isabell Werth – DSP Quantaz. Foto Kim C Lundin

Therese Nilshagen och Dante Weltino fick ihop 74.426, vilket räckte till en 7:eplats.
Med 71.575 fick Antonia Ramel och Curiosity en 19:eplats och syrran Juliette med Buriel K.H. fick med 70.255 en 26:eplats.

Totalt blev det en klättring för Sveriges lag som nu klev upp från sin fjärdeplats från i torsdags till att bli trea. Danmarks lag vann före Tyskland. Nästa Nations Cup rids på hemmaplan i Falsterbo och Sverige leder ligan totalt.

Juliette Ramel – Buriel K.H. Foto Kim C Lundin

Resultat individuellt > > >

Resultat lag > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.