Total Hope och Pernilla André Hokfelt frälste Falsterbo med avspändhet och ridbarhet förpackad i en svart hingst. Foto: Kim C Lundin

”Totte är bäst”

Det blev en klar seger inför eniga domare – den svarta hingsten med den fantastiska stammen, otroliga ridbarheten och temperamentet är landets bästa 6-åring.

Inför finalen var domarbesättningen delvis förändrad, finska domaren Maria Colliander dömde från M med Johan Ekenberg vid E och Susanne Rudholm på C. Finalen hade rejält med publik och den var entusiastisk över vad den fick se på banan  mot slutet speciellt.

Se bilder på hela finalfältet på tio ekipage här från kvalet.

Malin Wahlkamp Nilsson gick ut starkt och bra med Django Unchained och med 72,905 procent satte hon press på resten av startfältet att leverera. När finalen nått sitt slut blev hon fyra med den mäktige Django.
– Han har växt rejält, jag är så glad för hur han har hanterat Falsterbo, han har verkligen växt i mina ögon, sa Malin som hade mer att hämta i klassen.

Jeanna Högberg tyckte att hennes Astoria var grymt fin under framridningen och det följde med dem in på banan. De långa vippiga antennöronen gick i takt under ritten och med 73,143 procent tog de täten i klassen.

Astoria och Jeanna Högberg. Foto: Kim C Lundin

– Hon är så bra men bytena är inte helt befästa inne på banan, de blir allt bättre men vi jobbar på det. Så är det, vissa unghästar har lätt för det, andra lite svårare, men Astoria är så begåvad. Ni såg väl så fin passage hon kommer att ha, det är lätt till samling för henne, förklarade Jeanna som slutade trea med Christina Olssons fina uppfödning. Astoria blev bästa SWB-häst i finalen.

Astoria och Jeanna Högberg. Foto: Kim C Lundin

Med sin sista häst i finalen red Malin Wahlkamp Nilsson en verkligt strålande ritt på Honnaisseur SJ satte en verkligt fin runda i sin tredje start. Han rids åt en tysk investerare och ska utbildas för framtiden, en bra start med 75,524 procent.

Malin Wahlkamp Nilsson och Honnaisseur SJ. Foto: Kim C Lundin

– Han är en sådan underbar häst som tycker det är så kul att vara här och tävla, han är så entusiastisk för uppgiften, blir ivrig och gnäggar när vi är på väg. Jag är jätteförtjust i honom för han gör alltid sitt absolut bästa, säger Malin Wahlkamp Nilsson, relativt nygift.

Malin Wahlkamp Nilsson och Honnaisseur SJ med dubbla rosetter. Foto: Kim C Lundin

Pernilla André Hokfelt och Total Hope hade pressen på sig att leverera från alla håll. Från stoägare med föl landet runt, från ägarna som vill se sin häst prestera och från avelsvärlden som vill se en häst med den stammen leverera på dressyrbanan. Stammen är väl välkänd men en gång till, världsettan Weihegold fick ett embryotransfer föl med EM- och VM-guldmedaljören Totilas – resultatet är Total Hope.

Total Hope och Pernilla André Hokfelt. Foto: Kim C Lundin

– Jag tyckte han kändes mer avspänd i kvalet, samtidigt kan jag fortfarande inte rida på i traven. Efter skritten är han ännu mer avspänd till galoppen. Jag är superglad för det här för jag har gjort några dåliga rundor tidigare i dag, jag kände att nu måste jag minsann rida bra.
– Totte betäcker otroligt mycket och levererar till både Sverige, Danmark och Tyskland. Han har hoppat på bocken både måndag och onsdag, imorgon är det dags igen, han är en otrolig individ som klarar bägge delar. En vanlig vecka kanske jag rider tre gånger sedan rider Helena Torstensson ut honom två gånger och det är allt, så har schemat varit sedan långfredagen i år, berättar Pernilla André Hokfelt.
– Jag hoppas få rida i Ermelo på unghäst-VM med honom, vad som finns i framtiden är inte upp till mig. Jag är glad för varje dag med den här hingsten, han är något helt unikt, sa Pernilla André Hokfelt om sin vinnare.

Filmad intervju med Pernilla André Hokfelt

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.