Anna Kasprzak - Fuhur

Trippeldansk på pallen – Gunilla och Jeanna placerade

När dressyrens Grand Prix reds i Lilleström på lördagkvällen blev det tre danska ekipage i topp. Gunilla Byström och Jeanna Högberg tog varsin placering.

Anna Kasprzak - Fuhur
Anna Kasprzak – Fuhur. Foto Une Susrud

Gunilla Byström med Vectra tog med 67.587 procent en fjärdeplats när Grand Prixdressyren reds i Lilleström på lördagskvällen under Norwegian Horse Festival.

Jeanna Högberg och Fiorucci fick med 67.370 procent en femteplats. Domarna var ganska jämna när det gällde det mesta, men den tyska domaren Elke Ebert hade velat se Jeanna på en tredjeplats.

Gunilla Byström och Vectra
Gunilla Byström och Vectra (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Det blev tre danska ekipage på pallen: Segrade i klassen gjorde Anna Kasprzak med Fuhur på 71.587 procent före Marianne Yde Helgstrand med Lollipop på 70.109 procent.

Marianne Yde Helgstrand - Lollipop
Marianne Yde Helgstrand – Lollipop. Foto Une Susrud

Trean Dennis Fisker rider Delatio som Patrik Kittel tävlade en tid inför försäljning. Patrik var väldigt framgångsrik med honom och red två världscupkval där de var tvåa respektive trea.

Han har varit hos Dennis Fisker sedan försäljningen och tävlats av malaysiske Qabil Ambak med sikte på OS. I höstas blev dock Qabil utvisad från Danmark eftersom han överskridit 90-dagarsgränsen i sitt visum och fick inte resa tillbaka in i Europa. Han har därefter startat Delatio i Minsk, Belarus och Kharkiv, Ukraina. Men i december var han tillbaka och red i Salzburg och Frankfurt.

Detta var Dennis Fiskers första internationella start på Delatio och ekipaget fick 68.370 procent.

Dennis Fisker - Delatio
Dennis Fisker – Delatio. Foto Une Susrud

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.