Ingrid Klimke, Simone Blum. Foto FEI

Två topphästar försvinner från OS-listan

Igår meddelade Simone Blum att regerande världsmästaren i hoppning DSP Alice inte kommer till OS efter en operation. Och samtidigt berättade Ingrid Klimke att hennes dröm om att tävla i OS i både fälttävlan och dressyr krossats när hennes Grand Prixhäst Franziskus skadades.
Sedan OS sköts upp har många tänkta OS-hästar försvunnit från listan.

Sveriges största medaljhopp i paradressyr, Louise Etzner Jakobssons Zernard fick lämna tävlingsbanorna när OS sköts upp och Fredrik Jönsson Cold Play, som vi räknat med att se i det svenska hopplaget, förolyckades tragiskt för några veckor sedan. Det är två av Sveriges ”förlorade” OS-hästar.

I övriga världen har vi sett många fler.

Igår meddelade regerande världsmästaren, tyska Simone Blum, att hennes VM-häst DSP Alice inte längre är aktuell för OS efter att hästen genomgått en större operation och ungefär samtidigt försvann landsmaninnan Ingrid Klimkes unika OS-dröm: Att kunna representera Tyskland i både fälttävlan och dressyr. Hennes dressyrhäst Franziskus är skadad och kommer inte att kunna delta.

Simone och Alice har dock haft det tufft ända sedan VM och skador har gjort att starterna varit få. Vad gäller Ingrid och Franziskus så är de visserligen med på Tysklands lista över möjliga ekipage i OS-laget, men detta i konkurrens med 14 tyska ekipage som ligger före på världsrankingen. Ingrid och Franziskus är rankade 38. I princip hade minst två av de andra behövt bryta benet för att de skulle ta en plats.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.