Ulla Håkansson och Diddy Cool

Ulla Håkanson gör ny sponsorinsats för svensk ridsport

Nu tar dressyrens Grande Dame Ulla Håkanson ännu ett steg som ridsportmecenat och går in och sponsrar kunskap om hästar.

Fantastiska Ulla Håkanson som är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika och välkända ryttare, med bland annat två OS-brons och 12 SM-guld i bagaget, går nu in och sponsrar kunskapssajten HästSverige som en del i sin stöttning av svensk ridsport. Sedan tidigare delar hon varje år ut Ajaxstipendiet (döpt efter hennes första OS-häst) till unga ryttare och hon sponsrar även forskning om ryttarens sits.

Vid 82 års ålder är Ulla fortfarande tävlingsaktiv i Grand Prixdressyr.
– För mig som ryttare är det viktigt att hästen hålls och tränas på rätt sätt. Jag rider nästan alltid mina hästar ute i skog och mark. Det ger både hållbarhet och framåtbjudning, säger Ulla Håkanson.

– Genom den kunskap, baserad på forskning, som HästSverige presenterar, får yngre ryttare chansen att lära sig mer.

Hemma på gården i Skåne finns fyra hästar och Ulla rider varje dag – året runt. Att hästarna i stallet mår bra är mycket viktigt för henne och maken Arne. Lika viktigt är det att Ulla nästan alltid tränar sina hästar ute i skog och mark. Hållbarhet för både häst och ryttare!

Se Ridenews film från Ullas gård i det första avsnittet av vår tv-serie Lisen knackar på > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.