(Arkivbild) BE Allex (SWB) valack 2017 e Ampere u Alice (71) (SWB) e Dalwhinnie (SWB) Jeanna Högberg åld 38 uppf Eva och Bo Pettersson äg Västra Hoby Stuteri AB- Hennix Horses AB- Jeanna H Foto Kim C Lundin

Unghäst-VM: BE Allex och Jeanna vidare till final

Fem svenska ryttare kom till start i 5-åringarnas kval i Unghäst-VM i nederländska Ermelo. Endast en av dem gick till final, men två ligger bra till för att ta sig vidare från ”tröstfinalen”.

Endast ett av de svenska ekipagen i 5-åringarnas kval i Unghäst-VM gick vidare till final: Jeanna Högberg och valacken BE Allex (SWB, Ampere x Dalwhinnie, uppf Eva & Bo Pettersson, ägare Västra Hoby Stuteri AB, Hennix Horses AB, Jeanna Högberg)
De fick 9,5 på traven och 9 på galopp, totalt 8,42.
Det gav en delad tolfteplats och den sista finalbiljetten i startfältet.

– Riktigt bra. Det var ett tufft startfält och det är starkt att hålla så många bakom sig. Att gå direkt till final, då är man bra, säger Bo Jenå, förbundskapten till SvRF:s hemsida.

På lördagen rids semifinal och då finns ytterligare en chans för de andra svenskarna att ta en finalbiljett, de tre bästa i semifinalen går till final.

– Allt ska stämma och helst lite till, men de har gjort väldigt bra ifrån sig och chansen finns absolut för alla svenskarna, säger Bo Jenå.

Redan direkt efter Jeanna och BE Allex ritt var förbundskaptenen mycket nöjd med insatsen.

– Ett jättefint program! Kraftfull och fin trav, 9,5 där är väldigt bra. Traven var väldigt bärig och fin och formen också. Han bröt av till trav i förvända galoppen och det drog ner poängen, men mycket bra ridet på det stora hela, säger förbundskapten Bo Jenå om ekipaget som slutade på 8.42 poäng.

Närmast efter, på 14:e plats, placerade sig Buskhagas Ramayana (SWB, Revolution x Del Piero, uppf & ägare Stall Buskhaga, Malin Holmgren) med Linnéa Holmgren. Bäst utdelning gav skritten med 8,6 och totalt fick valacken 8,24. Direkt därefter, på 16:e plats kom Emmylou och Mikaela Alderin Danielsson.

Därmed ligger de bäst till för att ta en finalplats i ”tröstfinalen” som rids på fredagen och där de tre bästa får en finalplats.

Svenska Jessica Lynn Thomas och KWPN-hingsten Maddox Mart (/ Hennessy / Bordeaux 28) fick 7,72 poäng vilket gav en 24:e plats. Bruksprovsvinnaren Glasgow och Mia Runesson fick endast 6,84 poäng vilket gav en plats i slutet.

Segern i kvalet gick till Frederic Wandres och Fashion Prinz OLD (Fürst Romancier x Sarkozy).

Resultat 5-årskvalet > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.