Kasey Perry-Glass och Gørklintgards Dublet under världscupfinalen i Göteborg 2019 under det som blev deras sista internationella start Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Utan OS i Tokyo – stjärnhäst pensioneras

Världscupfinalen under Gothenburg Horse Show 2019 blev deras sista start när OS flyttades fram ett år. Kasey Perry Glass har pensionerat sin stjärna.

För en del ekipage världen runt suckas det en del just dessa dagar – de skulle ridit på den fina stadion i Baji Koen Equestrian Park i Tokyo. OS ställdes in och för en del gav det ett år till att förbereda sig och träna mer, för andra känns det mer avlägset och långt bort.

För Kasey Perry Glass har förskjutningen inneburit att hon fattat ett beslut angående sin danskfödda stjärnhäst Gørklintgårds Dublet som många sett under förra årets världscupfinal i Göteborg.
I urval och översatt från engelska skriver Kasey så här:
– ”Det är inget svårt beslut för honom utan det påverkar mig mest. Jag har kommit fram till att det inte är för Dublets bästa, att satsa på allra högsta nivå ett år till. Han har gett mig så mycket och jag är skyldig honom den bästa pensionering en häst kan få. Han har lärt mig att lyssna på min magkänsla och jag har lärt mig att lyssna efter vad som är bäst för HONOM. Vi har varit genom så många höjdpunkter och djupa dalar, länder, arenor, prisutdelningar och tysta stunder bara vi två. Nu ska jag ta med mig allt Dublet har lärt mig och applicera det på en räcka av framtida hästar.”

Gørklintgårds Dublet (DWB f -03 e Diamond Hit-Ferro, uppfödare Jørgen Ravn) utbildades i Danmark och gick unghästchampionat med Annette Eljersgaard. Han såldes till USA 2012 och har sedan dess tävlat med Kasey Perry Glass. De har tillsammans startat i två världscupfinaler, den första i Omaha 2017. De tog lag-brons på OS i Rio, var del av silverlaget på VM i Tryon 2018 och individuellt sjätte placerad. I Göteborg tog de en femteplats i världscupfinalen och imponerade med mjuk ridning och härligt samspel.

Här en video från deras ritt i Aachen 2018 när stora delar av amerikanska laget hade Europeiskt träningsläger inför VM.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.