Daniel Bachmann Andersen, Dorothee Schneider

Världens näst bästa dressyrryttare kommer till Friends!

Nu står det klart att världens bästa manliga dressyrryttare och världens näst bästa dressyrstjärna kommer till Friends Arena och Sweden International Horse Show. Sedan tidigare är det klart att världsettan Isabell Werth kommer – nu har även Dorothee Schneider som är närmast henne på världsrankingen slutit upp, liksom danske Daniel Bachmann Andersen, sexa på rankingen och bästa manliga ryttare.

Ingen hotar tyska Isabell Werth som ligger både etta och tvåa på världsrankingen – utom landsmaninnan och världstrean Dorothee Schneider som var snubblande nära att vinna över henne i EM nu i augusti! Det var en ritt som slog det mesta – kanske allt! – vi sett i form av energi och utstrålning. Nu står det klart att Dorothee kommer till start på Friends i höst och Ridenews gråtmilda redaktör laddar med näsdukar redan nu och räknar med en magisk upplevelse.

Danmarks Daniel Bachmann Andersen är en av de starkast lysande kometerna på dressyrhimlen och har med två topphästar, Blue Hors Zack och Blue Hors Don Olymbrio, ridit in på plats sex respektive elva på världsrankingen i år. Han kommer nu till Friends för andra året i rad.

Se hemma-hos-reportage hos Daniel här > > >

 

Patrik Kittel, initiativtagare till Saab Top 10 Dressage och dressyransvarig, Sweden International Horse Show skriver själv i ett pressmeddelande:

”Tänk att det bara är tre år sedan vi för första gången hade Saab Top 10 Dressage i Friends Arena. Det känns redan som en väldigt väl etablerad final på dressyråret.

Jag är oerhört stolt över att kunna bjuda in världens bästa dressyrryttare till Sweden International Horse Show och glad över att vi fick idén om Top 10 att bli verklighet.

Med Saab Top 10 kan vi bjuda ryttarna till en tävling på toppnivå, med världens bästa publik på läktarna, och en helg med julmys i vintermörkret. Det är också vårt tack för att vi svenska dressyrryttare har platser på de stora tävlingarna i världen.

Den första att tacka ja i år var regerande Europamästaren och trippelmedaljören från EM i somras, Isabell Werth. Den okrönta dressyrdrottningen tvekade inte en sekund med beskedet. Vi är både goda vänner och skarpa konkurrenter. Det är alltid roligt att möta Isabell, både på och utanför dressyrbanan.

Idag kan jag berätta att Dorothee Schneider, Tyskland, och Daniel Bachman Andersen, Danmark, också tackat ja till en plats i Saab Top 10 Dressage. Dorothee Schneider var med i det tyska EM-guldlaget och trea på världsrankingen. Daniel Bachman Andersen är sexa.

Jag är också stolt över att ha min lagkamrat Therese Nilshagen i startfältet.

Vi hoppas kunna presentera hela det tyska EM-guldlaget för publiken på Friends. Det säger en hel del om den tyska toppen att en ryttare som Helen Langehanenberg inte platsade i årets EM-uppställning. Men på Friends Arena platsar världs-åttan mer än väl, och kommer till start.

Jag ser fram emot att kunna presentera fler toppryttare för er, och att möta er alla på Friends Arena under första advents-helgen!”

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.