Weihegold Old (och Isabell Werth tar avsked i Leipzig efter tre raka världscupsegrar, är det TSF Dalera BB och Jessica von Bredow-Werndl som tar över även denna titel? Photo KimC.nu by Ateni AB

Världscupen i dressyr – spana in alla ekipage inför Grand Prix

Snart är det dags för 17 ekipage att göra sin första start i årets världscupfinal. Spana in dem i startordning i vår film, från nakna på hästbesiktning till onsdagens arenaträning.

Årets upplaga av världscupfinalen, en välkommen återkomst efter två års frånvaro, innehåller bara 17 ekipage men dressyrens största stjärnor ör på plats i form av världsettan Jessica von Bredow-Werndl i sällskap av Isabell Werth och Cathrine Dufour Laudrup.

Det är ett startfält som innehåller både etablerade fyrbenta stjärnor och unga talanger med framtiden för sig. Patrik Kittel representerar Sverige med Blue Hors Zeptor och det är nog inte för lite att förvänta sig en topp-10-placering och kanske mer ändå av ekipaget, mycket kvalité för det allra svåraste i den hästen.

I filmen nedan visar vi alla ekipage i startordning från hur de såg ut på hästbesiktningen utan sadel till deras arenaträning onsdag kväll. Se det som en uppvärmning till klassen från soffan.

 

Startlista

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.