Patrik Kittel och Delaunay. Foto Fredrik Jonsving

Världscupseger till Patrik och Delaunay

Idag blev det seger i världscupen i Budapest för Patrik Kittel och ”Dude” Delaunay.

Patrik Kittel och ”Dude” Delaunay tog hem världscupsegern i  Budapest genom att vinna söndagens kür med 78,375 procent. Den ryska domaren Irina Maknami hade ekipaget på hela 82,875 procent.

Tvåa blev tyska Jessica von Bredow Werndl med Zaire-E på 77,875 procent och trea spanskfranska (numera tävlande för Frankrike) Morgan Barbancon med Sir Donnehall II Old på 77,750 procent – personbästa.

Det här var ju en världscuptävling i den östeuropeiska ligan, men startlistan var full av deltagare från den västeuropeiska ligan. Världscupen i väst drar inte igång förrän om tre veckor, i Herning, Danmark. Nu fanns det chans att tjäna extra poäng för västryttarna. Patriks seger gav honom 20 extra poäng och en fjärdeplacering i västligan.

Nästa vecka går nästa omgång av den östeuropeiska ligan i Tallin, Estland. Där leder de två vitryska ryttarna Hanna Karasiova och Olga Safronova.

Under lördagen i Budapest vann Patrik även världscupens inledande Grand Prix och en trestjärnig Grand Prix med Eddieni. Läs mer > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.