Astoria - Jeanna Högberg

VM-ekipage till DressagePower Horse Show i Linköping

Den 10-13 november slår DressagePower Horse Show upp dörrarna upp till dressyrfest i Linköping med dressyr, clinic med Anna Blomgren och galakvällar med middag.

Det rör sig om semifinal och final i StudioS19 Grand Prix Tour och Young Rider Trophy, DressagePower Future Stars, Junior Trophy och Sweden Trophy. Och det är minst sagt ett rekordstarkt startfält som har kvalat sig vidare till tävlingarna under året. Bland de startande hittar vi bland annat Jeanna Högberg och Astoria. Ekipaget representerade Sverige för knappt 2 månader sedan i Herning under VM, där de gjorde en fin insats för det svenska laget. I startlistan ser vi även Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj som var OS-reserv till Tokyo. 

Nästan hela svenska EM laget för Young Riders kommer vara på plats, där högaktuella Linnea Holmgren just nu ligger i ledning inför den kommande semifinalen med QC Sir Dennis. Hon har ridit DressagePowers tävlingar tidigare.
– Det är en väldigt rolig och bra arrangerad finalhelg som man vill vara med på! Vi behöver lite fler större tävlingar i Sverige, med en internationell karaktär så vi får öva på det oftare – och det får man möjlighet till här”, berättar Linnea Holmgren.

Semifinaler kommer ridas under fredag och lördag med DJ som kommer spela live inne på banan. De 8 bästa ekipagen kvalar sig vidare till söndagens storslagna kür-finaler med rekordhöga premier och mästerskapskänsla! Initiativtagarna till Sveriges nya Horse Show är Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna i spetsen. 
– Vi känner oss lite unika som gör en Horse Show bara för dressyren. Vi ser fram emot att göra detta för landets dressyrryttare och vår entusiastiska dressyrpublik!, berättar Peter Härnstam, en av grundarna av DressagePower. 

DressagePower Horse Show arrangeras på Smedstad Ridsportcenter.
– Det känns fantastiskt att Sveriges dressyrelit ska komma till oss på Smedstad Ridsportcenter! Det är en möjlighet för alla östgötar och våra ridskoleelever att se riktigt bra dressyr på hemmaplan. Det kommer vara höjdpunkten i höstmörkret!” Josefine Linder, enhetschef/ridskolechef på Smedstad Ridsportcenter 

 
Mer information om DressagePower Horse Show.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.