Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy

[ VM i Herning ] Farväl till en av dressyrens stora stjärnor

Ikväll efter att Grand Prix Specialen är avslutad kommer ett känslosamt ögonblick för både danska och andra dressyrvänner. Cathrine Dufours Cassidy kommer att avtackas i en ceremoni i Herning.

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy. Foto Herning2022

Cathrine Laudrup-Dufours trotjänare, den 19-årige Atterupgaards Cassidy (Caprimond x Donnerhall, uppf Kristine och Michael Sinding, Stall Atterupgaard) kommer att avtackas idag efter Grand Prix Specialen. Han är hästen som byggde hennes karriär, men också en häst som hon själv byggde upp från unghäst till Grand Prix.

Cassidy vann danska unghästchampionatet som 4-åring med Sanne Henningsen och tävlade i Unghäst-VM 2008 World där han blev 12:a i 5-årsfinalen.

Cathrines familj köpte honom 2010, då han var 7 år och de kvalade genast till Junior-EM där de vann silver i küren. De hade stora framgångar under YR-tiden.

Sedan tog de klivet upp till seniorernas internationella Grand Prix, något som familjen och Cathrine inte hade räknat med från början. De tog en 13:eplats på OS i Rio 2016, vann lagsilver och brons vid EM i Göteborg 2017. De missade VM i Tryon men tog brons i EM i Rotterdam 2019.

De senaste åren har Cassidy bara gjort ett par tävlingar, senast i Herning i oktober förra året, där de vann korta Grand Prix.

– Det kommer att bli väldigt känslosamt för mig, säger Cathrine.
– Jag hoppas han får det farväl han förtjänar.

Cathrine Dufour – Atterupgaards Cassidy på Friends i Stockholm. Foto: Fredrik Jonsving
Cathrine Dufour Atterupgaards Cassidy Foto: Kim C Lundin
Cathrine och Atterupgaards Cassidy Foto: Kim C Lundin
Atterupgaards Cassidy och Cathrine Dufour Foto: Kim C Lundin
Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy i Friends Arena under SIHS 2019 Foto: Kim C Lundin

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.