W&W i aktion: Isabell Werth och Weihegold OLD i världscupen i Neumünster - VR Classics 2019
Foto: Pressfoto www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

W & W – Werth och Weihegold OLD regerade i Neumünster

För andra gången segrade Isabell Werth i Neumünster och VR Classics. Weihegold OLD får det svåra att se lekande lätt ut och Isabell ler.

Det hettar till

Med bara ett världscupkval kvar var Neumünster som ett tyskt getingbo med alla de tyska tungviktarna i landslagstruppen på plats. Årets tre platser till världscupfinalen, inget land får ha mer än tre representanter, är i praktiken bara två för Tyskland då regerande mästaren Isabell Werth är förkvalad. Det innebär att vinterns världscupliga har lockat ut de tyska ryttarna på nästan varje kval.

Klassen dömdes av Evi Eisenhardt, Marietta Almasy, Hans-Christian Matthiesen, Christof Umbach och Katrina Wüst. Det var en kvalitativt sett stark omgång med fyra ekipage över de 80 procenten och flera över 75 procent. Rose Mathisen slutade nia i det starka startfältet, läs om hennes och Zuidenwinds comeback här. 

Klass med överraskningar

Sedan Judy Reynolds och Vancouver K, kallad JP, gjort sin återkomst efter ett skadeuppehåll är de i sitt livs form. De var trea i dagens klass och enda icke-tysk att tränga sig in på toppen. Helen Langehanenberg med Damsey FRH ser ut att verkligen vilja rida ännu en världscupfinal. Och visst är de på god väg, några misstag idag och ändå en bit över 83 procent, ett härligt ekipage att få se i Göteborg i april.

Bäst i test var tveklöst Isabell Werth med Weihegold OLD som tog sin andra seger i Holstenhalle. Första gången var debutåret 2016  som inledde ekipagets otroliga karriär. Nu är den stora frågan vem rider Isabell i ’s-Hertogenbosch och vilken häst blir det i finalen? Hon behöver starta Bella Rose eller Emilio en gång till för att de ska vara kvalade till en final. Även en regerande titelinnehavare måste göra två starter med den häst som ska gå finalen. Det är egentligen ryttaren som är automatiskt kvalad till finalen som titelhållare.

Njut av glimtar från W&Ws fina kür.

Ställning i världscupen

De tyska ryttarna har verkligen kämpat, med ett enda kval kvar är det otroligt jämnt mellan säsongens verkliga rookie Benjamin Werndl och de två superrutinerade landslagsryttarna Helen Langehanenberg och Dorothee Schneider. Tyskarna längre ner i listan måste räknas bort och nio platser är vigda för final.

Som det ser ut nu är både Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén klara för final i Göteborg. Antonia Ramel ligger dessutom riktigt bra till när tre tyskar före räknas bort. Sedan slår nationalitetstaket till, max tre ryttare från varje nation gör att Charlotte Haid-Bondergaard får svårt.

Resultat

Hela världscupställningen

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.