Skånedistriktet arrangerade dessutom DM under Sommarfälttävlan som klass i klassen. Från vänster tre mästare med senior Caroline Elgemark / That's the Point KLT (SWB),  YR Tindra Ingemansson /
Bonmahon Blue Blonde och junioren Sofia Lindh-Young / Nike-Irmelin (F. 2)  Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Över 200 ekipage i meeting på Revingehed

Äntligen tycktes många fälttävlansryttare känna när både ponny- och hästekipage dundrade fram över de många banorna. Meetinget blev en uppvisning i organisation och genomförande i dessa tider med Covid-19-restriktioner.

Imponerande arrangemang

På den stora anläggningen i närheten av Revingehed i södra Skåne arrangerades Sommarfälttävlan 17-19 juli av Flyinge Ryttarförening och Norrvidinge Ryttarsällskap i samarbete med Flyingehus stora tränings och tävlingsanläggning.

Med de rådande restriktionerna kring arrangemang i dessa tider med pandemi och Covid-19 krävdes det mycket planering och tankeverksamhet för att kunna arrangera ett så stort meeting som 200 startande. Under fredagen red majoriteten av ponnyekipagen sina dressyr och hopprundor samt några av hästklasserna. De högre hästklasserna följde under lördagen, uppdelade på två banor och i grupper för att klara gränsen för antalet samlade personer på samma plats. Terrängen för samtliga elva tävlingsklasser reds under söndagen. Nu delades flera av svårighetsggraderna till nya klasser för att hela tiden hålla framridning och flödet av hästar och ryttare på rätt sida gränserna.

Fälttävlan kräver mycket funktionärer men den tajta och hyperfunktionella anläggning erbjöd möjligheter att se flera hinder från samma position. Trots det, det går åt mycket folk och som alltid fanns ambulans för både hästar och människor på plats liksom veterinär.

Mr Flyingehus och tillika banbyggare i några av klasserna Ted Velander under en inspektionsrunda Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Heta ekipage – strålande sol

För många var det första starten på ett märkligt år och många klasser var på instegsnivå. Under morgontimmarna reds de flesta av ponnyklasserna och ryttarna gjorde mesta möjliga av tillfället. I P70 lät det som att den största utmaningen var att rida i rätt tempo. Tacksamt nog förlöpte dagen helt utan incidenter och avfallningar. En hel del fick stopp men för majoriteten flöt det bra över alla klasser och över 170 ekipage startade under terrängen.

Största ponnyklassen var CCNP1* och där regerade två Kvarnstrands. Segern gick till Elly Kvarnstrand med Waterloo på fina 27 straff efter felfri terräng och hoppning. Bara ynka 1,3 straff efter var Signe Kvarnstrand på Golliath.

Waterloo 2006 fx D Elly Kvarnstrand Foto: KimC.nu by Kim C Lundin
Tidigt i banan och fokuserad blick på både Golliath och Signe Kvarnstrand Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Meetingets största klass CCI2* fick se Katrin Norling och Amanda Staam göra upp med låga straff på vars två respektive tre hästar. Bäst i test var Katrin med Ferdinand-Ukato som slutade på fina 26,1 straff efter strålande dressyr och felfri hoppning och terräng. Amanda Staam tog andra och tredje plats med hästarna Carilda Rose AT (12) och Corpoubet AT.

Seger i CCN2* för Fernando-Ukato 2010 fx H Katrin Norling Foto: KimC.nu by Kim C Lundin
Carilda Rose AT (12) (SWB) 2012 br H Amanda Staam Foto: KimC.nu by Kim C Lundin
Cora VH (31) (SWB) med tävlingsledare Aminda Ingulfson i full aktion i en av klasserna Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

 

Samtliga klassvinnare från Sommarfälttävlan

 

Skånedistriktet korade distriktsmäster i tre kategorier

Som klass i klassen gick slaget om att bli distriktsmästare för Skånedistriktet som senior, young rider eller junior. DM avgjordes i klasserna CCN2* för seniorer, H100 för YR och H90 lördag för juniorer.

Senior: Caroline Elgemark på That’s the Point KLT (SWB) 38,2 straff i CCN2*

That’s the Point KLT (SWB)  Caroline Elgemark Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Young rider: Tindra Ingemansson på Bonmahon Blue Blonde 33,5 straff i H100

Bonmahon Blue Blonde  Tindra Ingemansson Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Junior: Sofia Lindh-Young / Nike-Irmelin (F. 2) med 28,9 straff i H90

Nike-Irmelin (F. 2) Sofia Lindh-young Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

 

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.