Hanna Berg. Foto: Fredrik Jonsving

7-åringarna ersätter 4-åringarna i fälttävlanssatsningen

På söndag går den stora unghästfinalen i fälttävlan på Gärds. Nytt för i år är att 4-åringarna får vila och ge plats för 7-åringarna.

I helgen går den stora fälttävlansfinalen för unga hästar på Gärds Ryttarförening. R&B Eventer Unghästchampionat avgörs på A3s gamla övningsfält utanför Gärds Köpinge söndag den 7 juli.
Årets nyhet är att 4-åringarna i år tagits bort ur startfältet som en anpassning till nya TR-regeln att 4-åringar inte ska starta förrän tidigast i augusti. Istället gör man plats för 7-åringarna i tävlingen.
Svenskägda 5-6-7 åriga fälttävlanshästar ska slåss om titeln ”Årets Bästa 5-åring”, ”Årets Bästa 6-åring” respektive ”Årets Bästa 7-åring”.
I startfältet finns tävlande som OS-ryttarna Linda Algotsson, Frida Andersén och Anna Nilsson, samt landslagsryttarna Johan Lundin, Ebba Adnervik, Hanna Berg och trefaldiga Huntingvinnaren Sandra Gustafsson. Med i striden är även den nykrönta Nordiska Mästaren i lag, Aminda Ingulfsson.

– Vi vill stötta svensk fälttävlan och dess fortsatta utveckling. Vi vill genom detta initiativ bidra med att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt för de tävlande ekipagen uppmärksamma unghästarna och ge lite extra uppmärksamhet till de lovande unghästar vi har inom sporten, så att de stannar kvar, och fortsätter utvecklas här i Sverige, säger Ingrid Andersen, en av grundarna till R&B Eventer i arrangörens pressmeddelande.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.