Blå Kongo - Ebba Adnervik (Arkivbild) Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Dubbelseger för Ebba Adnervik – med hästar från samma mamma

När de två- och trestjärniga internationella fälttävlansklasserna avgjordes på Strömsholm på lördagen blev det dubbelt upp för Ebba Adnervik – seger i båda klasserna på hästar efter samma sto!

Nationaldagstävlingarna i Strömsholm bjöd på internationell fälttävlan med ryttare från fyra olika länder. Många tvekade dock att komma till start på den mycket blöta banan i lördagens avgörande terräng och bland de åtta ekipage som avstod i den korta trestjärniga klassen fanns Niklas Lindbäck som var i ledning med Focus Filiocus efter banhoppningen. i den tvåstjärniga klassen hade fem ekipage valt att stryka sig.

I den trestjärniga korta klassen segrade Ebba Adnervik med 7-årige Bla Kongo (SWB, Crelido x Master Imp) på 45,1 straffpoäng. Andraplatsen gick till Madelene GustafssonMiami C (SWB, Majim G x Flyinge Dardel 847) med 45,3 straffpoäng. Trea blev Wilma NyhlénStinger (SWB, Spender S x Waajib Xx, som reds av Ludwig Svennerstål i VM i Tryon) med 60,8 procent.

Även i den tvåstjärniga korta klassen segrade Ebba Adnervik på 33,4 straffpoäng, denna gång med 8-åriga Eloge (SWB, Shooting Star x Master Imp) – som har samma mamma, Drumin Imp, som hennes andra segerhäst Bla Kongo.

Andraplatsen gick till Estland genom Jaagup KallasKonfloria de Luna som fick 36,1 straffpoäng. Tredjeplatsen gick till Norge och Andrea Løseth Moheim och Annaharvey Springbok som slutade på 33,7 straffpoäng.
Resultat

CCI3*-S:
1) Ebba Adnervik, Sverige, Bla Kongo, 45,1 straff
2) Madelene Gustafsson, Sverige, Miami C, 45,5
3) Wilma Nyhlén, Sverige, Stinger, 60,8

CCI2*-S:
1) Ebba Adnervik, Sverige, Eloge, 33,4 straff
2) Jaagup Kallas, Estland, Konfloria de Luna, 36,1
3) Andrea Løseth Moheim, Norge, Annaharvey Springbok, 37,7

Fullständiga resultatlistor > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.