Louise Romeike. (Arkivbild) Foto: www.eventingphoto.com

Dubbelseger för Louise Romeike

Framgångarna fortsätter för fälttävlansryttaren Louise Romeike. I helgen blev det vinster och placeringar i polska Strzegom. Det blev även fler svenska placeringar men för Nations Cup-laget gick det inte riktigt som de hade hoppats.

Det blev dubbelt Louise Romeike i topp i den långa trestjärniga klassen. Hon vann med åttaårige Caspian och blev tvåa med nioåriga Commando 3. Det blev exakt samma straffpoäng på båda hästarna (33,9) och placeringen bestäms då av vilken som är närmast optimaltiden.

– Louise Romeike gjorde riktigt fina rundor med sina hästar, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff som menar att det inte är någon tillfällighet.
– Louise har ett väl fungerande system där hon låter varje häst få den tid den behöver på varje nivå innan hon går upp en klass, det syns att hästarna är väl förberedda, säger Fredrik.

29 ekipage kom till start i den trestjärniga klassen. Av de svenska ryttarna var endast Frida Andersén med Box Compris felfria på hinder inom optimaltiden och slutade fyra på 34,4 straff.

Louise Romeike vann även den tvåstjärniga klassen med Extravaganze, på fina 25,8 straff. Klassen hade hela 71 startande och Louise blev även åttondeplacerad med Madame d’Engelbourg Z på 30,8 straff.

Också i den tvåstjärniga ponnyklassen blev det svensk seger, genom Moa ElofssonWaterloo med 34,2 straff. Julia OscarssonMalibu slutade fyra med 40,0.

Helgens omgång av FEI Eventing Nations Cup fick läggas till erfarenhetskontot, med bara två ryttare i mål under lördagens terräng.
– Jag hade nog hoppats att alla skulle kunna få fullfölja men nu blev det inte riktigt så. Alla har olika lärdom att ta av den här helgen, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

I laget red Christoffer Forsberg, Sandra Gustafsson, Stina Arosenius och Elvira Stafverfelt. Christoffer Forsberg på Con Classic slutade individuell nia i klassen.
– De här ekipagen var här för att lära, det är svårare än vad man kanske tror att vara i hetluften ”på riktigt” innan man väl fått känna på det i skarpt läge, säger Fredrik.

Nästa omgång av Nations Cup går i Avenches, Schweiz.
– Vi kommer inte att ha något lag i Avenches, däremot bör vi ha starka lag till start både till Le Pin au Haras och Arville, avslutar Fredrik Bergendorff.
Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.