fälttävlan

Dubbla pallplatser för Amanda Andersson

Fälttävlanssäsongen är äntligen igång och i helgen blev det dubbla pallplatser i Holland för Amanda Andersson med hästarna Kokos och Jersey

I helgen tar fälttävlanssäsongen fart på allvar och svenska ryttare tävlar både i Luhmühlen, Tyskland och Kronenberg, Nederländerna. Det är också nationell premiär, hos Tågarpsortens Ryttarförening.
Tävlingen i Kronenberg avslutades på lördagen med terräng för samtliga klasser. Bäst gick det för 20-åriga Amanda Andersson som slutade tvåa och trea med hästarna Kokos respektive Jersey i den tvåstjärniga klassen.

Amanda presenterade två riktigt fina ritter i dressyren som belönades med över 75 procent och ledde med Kokos på 23,3 straffpoäng och låg tvåa med Jersey på 24,9. Efter ett nedslag med vardera hästen i hoppningen passerade tyske Linus Richter i resultatlistan.

Amanda var sedan felfri i terrängen, inom tiden och dessutom på exakt samma tid med båda hästarna. Linus Richter gjorde dessutom likadant vilket innebar att alla tre tätekipagen red i mål på exakt samma resultat!

Sju svenska ryttare är anmälda till Luhmühlen. Lördagen är vikt för hästbesiktning och alla tävlingsmoment rids på söndagen, terrängen startar 12.00.

Sara Algotsson Ostholt rider Chicuelo, Christoffer Forsberg har med sig Celladonn, Hippo’s Sapporo och Con Classic. Lina Forsberg (nej, de är inte släkt) rider Kaizen och Malin Petersen rider Vroni S. Louise Romeike startar tre hästar Commando, Waikiki och Cato. Stina Arosenius rider Lorelei L och Aminda Ingulfson startar på Joystick.

För landslagsryttarna startar vägen mot en plats i VM-laget, som förutom ädla medaljer kommer att rida om en OS-plats till Paris 2024. VM i fälttävlan 2022 rids i mitten av september utanför Rom i Italien. Läs mer här om förbundskapten Fredrik Bergendorffs planer inför säsongen.

Den nationella fälttävlanssäsongen startar hos Tågarpsortens Ryttarförening. Drygt 100 starter per dag blir det från ponny P70 upp till häst H100.

 

Fälttävlan CCI2*, Kronenberg, totalt:
1) Linus Richter, Tyskland, Rayja 26,1 straffpoäng
2) Amanda Andersson, Sverige, Kokos 27,3
3) Amanda Andersson, Sverige, Jersey 28,9
4) Janneke Boonzaaijer, Nederländerna, Mirage 29,8
5) Gert Jan Heinen, Nederländerna, Goliath 30,9
17) Wynja Eriksdotter Rubin, Sverige, Hakunamatata 34,6

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.