Sofia Sjöborg rider Badminton i helgen.
 Foto KimC.nu by Ateni AB

EM i fälttävlan: Sverige på 10:e plats efter första dagen

Efter första dagen med dressyr ligger Sveriges lag på en tiondeplats i EM i fälttävlan. Två lagryttare har ridit idag, två rider imorgon. Men bästa svensk idag var Sofia Sjöborg som bara tävlar individuellt.

Sverige ligger på en tiondeplats i lagtävlingen efter första dagens dressyr i EM i fälttävlan. Då återstår två lagryttare som gör sin dressyr imorgon fredag.

Malin Josefsson och Golden Midnight startade först av de svenska ryttarna och fick 65,87 procent, vilket gav 34,1 straffpoäng och en 26:e plats individuellt.

– Klart att man alltid kan önska sig lite mer, men i det stora hela så är jag väldigt nöjd. Han höll sig lugn och fullföljde hela programmet bra, säger Malin Josefsson till SVT Sport.

Christoffer Forsberg med Hippo’s Sapporo landade på 68,41 procent – 31,6 straff  och en 18:e plats individuellt.

– Det känns bra att vara igång, det är ett bra resultat. Jag är lite missnöjd med prestationen, det fanns lite mer att ta där inne. Men det är bättre än tävlingarna innan detta, så vi får vara nöjda med det, säger Christoffer Forsberg till SVT Sport.

Han ser fram emot fortsättningen:
– Det ska bli superkul. Vi kom ju hit för att försöka ta en medalj med laget och vi kommer köra för det.  Vi har ett fantastiskt lag och en jättebra känsla i gruppen, säger han till SVT Sport.
Mästerskapsdebutanten Sofia Sjöborg, som enbart tävlar individuellt, blev bästa svensk idag med Bryjamolga van het Marienshof Z. Hon fick 69,68 procent, vilket ger 30,3 straff och ligger efter första dagen på tolfte plats.

– Det kändes jättefint! Hon lyssnade jättebra och hon är ju fortfarande bara tio år, så det är spännande, säger Sofia Sjöborg till SVT Sport.

Storbritannien leder stort före Frankrike och Tyskland.

I morgon fortsätter dressyrmomentet med de resterande 33 ryttarna.

Svenska starttider imorgon:

10:45:00 Malin Petersen/Charly Brown 311
14:22:30 Sara Algotsson Ostholt/Chicuelo

På lördag går terrängen och på söndag avslutas tävlingen med banhoppning och prisutdelning.

SVT sänder terrängen och banhoppningen:

Lördag 25 september 10.45-16.45 SVT Play: EM i fälttävlan, terräng
Söndag 26 september 10.45-16.00 SVT Play: EM i fälttävlan, banhoppning

Aktuell ställning efter första dagens dressyr:

Lag > > >

Individuellt > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.