fälttävlan

EM i fälttävlan – terrängen är igång

Nu är terrängen igång och Wilma Nyhlén med Stinger, hästen som tidigare reds av Ludwig Svennerstål, var felfria på hinder. Det har varit ett fall på hinder nummer åtta, men både häst och ryttare är oskadda.

– Vi är överlag nöjda med dressyren, sammanfattar Victoria Carlerbäck, lagledare för juniorer och young rider i fälttävlan.

– Några har gjort personbästa här och övriga har gjort bra, stabila insatser, säger Victoria.

Juniorlaget ligger på femte plats efter dressyren. I laget rider Wynja Eriksdotter Rubin, Julia Lidbeck, Wilma Nyhlén och Ellen Skogström.

Tyskland leder lagtävlingen med god marginal, före Frankrike och Irland. Efter Tyskland är det tätt i resultatlistan, det skiljer åtta straffpoäng mellan Frankrike på andra och Italien på sjätte plats.

Individuellt ligger Julia Lidbeck bäst till av svenskarna på fjortonde plats. Wynja Eriksdotter Rubin är näst bäst på plats 24 och det är tätt mellan placeringarna även individuellt. Filippa Nöjd och Saga Wetterqvist som rider individuellt ligger på plats 32, Elllen Skogström på plats 46, Wilma Nyhlén 52 och Filippa Nöjd 61.

Två svenska ryttare rider individuellt i young rider-klassen, Tuva Rosencrantz ligger på nittonde plats och Alice Andersen på plats 37.

Course designer Eric Winter har med hjälp av ProEventing byggt en mästerskapsbana som ställer flera komplexa frågor.
– Det ser tufft ut men de flesta av våra ryttare har ridit här förut och vi har bra koll på var svårigheterna finns, säger Victoria Carlerbäck.

Till utmaningarna hör en ny del med två kombinationer efter varandra, en vid vatten och en med så kallad ”coffin”, ett som mellanhinder i en trekombination.
– Det kommer att ställa krav på ryttarna att kunna hålla ihop det ordentligt, säger Victoria som menar att banan är utvecklande och omväxlande.
– När man kommer in i parken är det som en annan bana med annat underlag, tätt mellan hindren och många svängar, säger Victoria.

Se websändning gratis här: FEI/ClipMy Horse

Startlistor och resultat

Svenska ryttare

Young rider – 19-21 år
Alice Andersen, Stenbacka, Stenbacka Fältrittklubb – Lavendel
Tuva Rosencrantz, Svartsjö, Stora Wäsby Fältrittklubb – Cassens Coco Valentina
(inget svenskt lag)

Juniorer – 16-18 år
Lag:
Wynja Eriksdotter Rubin, Långås, Lindelunda Sportryttare – Hakunamatata
Julia Lidbeck, Eslöv, Stensäters Ryttarförening – California
Wilma Nyhlén, Tranås, Mantorpsryttarna – Stinger
Ellen Skogström, Lammhult, Lammhults Ridklubb – Car Dior

Individuellt:
Filippa Nöjd, Storvik, Hofors Ridsällskap – Cohility
Saga Wetterqvist, Osby, Gärds Ryttarförening – Sturevallens Amor

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.