Box Qutie Anna FRESKGÅRD (SWE)

Fälttävlan: Comeback för Anna Freskgård

Efter VM i Tryon tvingades hon ta bort sin stjärna Box Qutie och sedan kom en svår skada för Anna själv. Men efter några tuffa månader är nu Anna Freskgård äntligen tillbaka.

Strömsholm blir comeback för fälttävlansryttaren Anna Freskgård som på många sätt haft ett tufft år. Vid VM i Tryon i höstas hände det som inte fick hända. Hennes häst Box Qutie skadades och det blev komplikationer som gjorde att hon tvingades ta bort henne. Sedan fick Anna själv en svår skada i axeln och har fått ägna månader åt rehabilitering.
Men på Strömsholm gör hon nu comeback i terrängen – och hemma i stallet finns en möjlig arvtagare till Qutie.

– Det ska bli kul att komma ut på fälttävlansbanan igen. Axeln känns bra, men jag ska försöka hålla mig kvar i sadeln, säger Anna Freskgård i tidningen Södermanlands Nyheter.

– Axeln fungerar i vardagen nu, men det är ju knappast så att jag går ned och gör armhävningar. Och under de första starterna i hoppning så kände jag av djuplandningarna men axeln är okej.

Redan i slutet av april vara Anna ute och tävlade igen, men i hoppning. Senast i Norrköping Horse Show.

Lotus debuterade i 1.40 och det gick bra, sen blev han lite het men jag vet att han kommer att kunna gå stabilt på den nivån och ett snäpp upp till troligtvis. Hingsten Billy blev tvåa i en klass, men blev lite hingstig sedan och det störde hans fokus så jag utgick då i stället, berättar Anna i SN.

På Strömsholm har hon valt att starta Techno, som hon menar känner banan där bäst.

I januari fick Anna höra talas om en unghäst som är släkt på mödernet med Box Qutie. När hon långt senare hörde att hästen fortfarande var till salu åkte hon och tittade.

– Jag blev såld direkt.

Anna köpte hästen, som heter Conthici, och säger att den har vissa likheter med Qutie, men är lite mildare i psyket.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.