Sara Algotsson Ostholt och hennes tidigare topphäst Wega, som hon tog OS-silver med i London 2012. Foto: Kim C Lundin

Följ Silver-Saras OS-satsning i ny web-tv-serie

Sveriges Olympiska Kommitté låter oss följa sex olympiers satsning mot OS i Tokyo i en ny webb-tv-serie. Fälttävlansryttaren och OS-silvermedaljören från London 2012 Sara Algotsson Ostholt är en av dem.

I en ny webb-tv-serie från Sveriges Olympiska Kommitté, Tillsammans till OS i Tokyo, ska vi få följa sex olympiers väg till spelen i Tokyo, från i dag och hela vägen fram till vårens slutförberedelser. En av idrottarna i serien är fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt, silvermedaljör från OS i London 2012.

– Det kommer att bli intressant att få ta med tittarna i min vardag och visa hur ett liv ser ut bakom kulisserna, bakom medaljerna och rampljuset, säger Sara Algotsson Ostholt.

I vår kommer dessutom en tv-serie, Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo, att sändas i Discoverys kanaler.

Sara Algotsson-Ostholt berättar att hon kommer ta med tittarna under en varierande vardag hemma i Tyskland där ingen dag är den andra lik.

– Tittarna kommer att få ta del av min elitsatsning med träningspass och tävling samt utbildningen av nya talanger, alltså hästarna. De kommer också ta del av familjelivet på landet och vårt enormt stora projekt med renovering och uppbyggnad av vår egen träningsanläggning och alla frågeställningar vi stöter på.

Hon vill i serien visa att ridsporten är en idrott man kan hålla på med länge.
– Och att man är aktiv på alla nivåer samtidigt beroende på ålder och utbildningsnivå av hästen. Det är en långsiktig plan och struktur för att få ett hållbart koncept och framgång både i avel, utbildning och elitsatsning. Det gäller att vara öppen för nya idéer, så att prestationen kan höjas ytterligare ett snäpp.

De fem andra olympierna som tittarna får följa är:

Angelica Bengtsson, Stavhopp
Max Salminen, Segling
Petter Menning, Kanot
Sofia Mattsson, Brottning
Anna Bernholm, Judo

Första avsnittet i webbserien släpptes igår och kan ses i OlympiaAppen. Du hittar OlympiaAppen där appar finns.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.