Anna Freskgård.

Här är årets fälttävlansstipendiater

Här är 2021 års stipendiater till Agria Fälttävlansakademi

Närmare 50 ungdomar sökte till de fem platserna i Agria Fälttävlansakademi 2021, en satsning för att stötta unga talanger mot mästerskap i fälttävlan och sprida kunskap om hållbar träning. Mentorn och landslagsryttaren Anna Freskgård ser framemot att samarbeta med den nya gruppen under året.

– Det är glädjande att intresset är så stort och att det finns så otroligt duktiga fälttävlansungdomar. Men det gör också att det har varit väldigt svårt att välja ut stipendiaterna, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

Agria fälttävlansakademi är öppen för ryttare mellan 18 och 28 år som rider stor häst och har möjligheter att tävla mästerskap i närtid. Ryttarna har själva fått ansöka till Agria Fälttävlansakademi, därefter har Anna Freskgård, som leder akademin, och representanter från Agria valt ut ryttare som matchar kriterierna.

Ryttarna samlas för avsuttna träffar ca en gång per månad med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas.

– Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ungdomarna mot målen. Det här är en riktigt bra grupp med stipendiater som det ska bli roligt att jobba med under året, säger Anna Freskgård, som leder akademin.

Annas roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare. Agria fälttävlansakademi är helt kostnadsfri för stipendiaterna.

Stipendiaterna till Agria Fälttävlansakademi 2021 är:

Wynja Eriksdotter Rubin – 18 år från Långås

Sofia Lindh Young – 18 år från Flyinge

Frida Wicksell – 20 år från Bro

Filippa Ljungberg – 20 år från Vagnhärad

Lova Svedung – 20 år från Trollhättan

Wilma Eriksson – 22 år från Hedemora

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.