Chippieh och Ebba Adnervik

Håller det inom familjen – SM till dottern i år

Pappa vann förra året – denna gång var det dotterns tur att ta hem SM-guldet. Adnerviks håller det inom familjen!

I den trestjärniga fälttävlan på Segersjö som både var en internationell klass och SM för seniorer segrade Ebba Adnervik och Chippieh. Man kan säga att Adnerviks håller det inom familjen – förra året var det ju pappa Henrik som vann SM.

Ebba låg tvåa inför terrängen efter Anna Nilsson med Candy Girl. Men tack vare att ledarekipaget drog på sig lite tidsfel gick slutligen segern till Ebba och Chippieh och de fick nöja sig med ett silvet. Bronset vanns av Christoffer Forsberg och Hippos Sapporo.

I Young Rider-SM var det två ekipage som gjorde upp och guld och silver och Alice Andersen med Lavendel fick 4 tidsfel i terrängen. Det gjorde att Saga Suovanen med Nueller Aldrie hade alla chanser att ta guld. Men med 12 straff tid fick de nöja sig med silver och Alice vann för andra året i rad SM-guldet.

I juniorernas SM var det hästen Hakunamatata som vann sitt tredje SM-guld. Tidigare guld har vunnits tillsammans med ägaren Erika Sjöström. För nuvarande ryttaren Wynja Eriksdotter Rubin var detta det första SM-guldet.

 

Alla resultat från Segersjö > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.