Sofia Sjöborg - DHI Mighty Dwight. Foto Badminton Horse Trials

Idag går terrängen i Badminton inför rekordpublik – Sofia i bra läge efter kanondressyr

Sofia Sjöborg ligger bra till inför dagens terräng i Badminton där hon rider inför 250.000 åskådare

Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight fick en strålande start i stortävlingarna Badminton på torsdagen med 29,3 straffpoäng i dressyren. Det gör att de ligger på 21:a plats inför terrängen som rids idag. De inledde programmet briljant med idel 8:or på första halten och höll sedan en hög och jämn nivå – bara lite lägre poäng på skritten och ryggningen, men desto mer lyckade byten.

– Sofia har gjort ett superjobb hittills. De tio minuterna inne på den stora dressyrarenan är det bästa hästen har gjort. Det är både glädjande och imponerande att hon kan få till det när det gäller som allra mest, så är det verkligen inte för alla, säger fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff till SvRF:s hemsida.

Efter två års pandemiuppehåll är intresset för Badmintontävlingarna enormt. Biljetterna är slutsålda och man väntar sig 250.000 åskådare idag.

– Det är en riktig Badmintonbana. Det är stort och svårt, men väldigt ridbart och klara frågor. Exakt hur svårt det är det får vi se i morgon, men vid ett parti av banan, runt klassiska hindret Vicarage V, där kan vi säkert se att det finns mycket att ta tag i, säger Fredrik Bergendorff.

För Sofia Sjöborg är det debut i Badminton, men hon red femstjärnigt i Pau hösten 2021.
– Den erfarenheten är viktig. Just mentalt är det bra att börja i Pau. Här i Badminton är det väldigt mycket runtomkring och hon kommer ju aldrig att ha ridit inför så mycket människor som det kommer att vara i morgon, då betyder den femstjärniga erfarenheten väldigt mycket. Det känns som att hon har en bra plan inför terrängen, säger Fredrik Bergendorff.

Storbritannien dominerar med 15 av de 20 högst placerade framför Sofia Sjöberg. Laura Collett leder på 21 straffpoäng med London 52. Just efter sig har hon guldkollegan från Tokyo; Tom McEwen och Toledo de Kerser. På tredje plats finns Kitty King och Vendredi Biats.

Resultat dressyren > >

Arrangörens hemsida > >

Start- och resultatlistor > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.