Det blir toppklass på Segersjö vad gäller både ekipage och funktionärer. På bilden Alice Andersen på väg mot young rider-guld på SM på Segersjö 2020. Foto: Roland Thunholm

Internationella toppfunktionärer till Segersjö

PRESSMEDDELANDE – 23 JUNI 2021
Huvudfunktionärer i toppklass när Segersjö arrangerar EM
Planeringen inför ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö utanför Örebro pågår för fullt. Mästerskapet kommer inte bara att bjuda på Europas bästa ungdomsryttare. Segersjö kan också stoltsera med några av världens bästa funktionärer.

Fler och fler detaljer faller på plats inför mästerskapet som hålls 26-29 augusti. Nu presenteras domare, banbyggare och andra officiella funktionärer.

Ordförande för dressyrdomarna i den trestjärniga young rider-klassen är ingen mindre än danska Anne-Mette Binder. Hon är idag förbundskapten för det framgångsrika danska seniorlaget i dressyr, men också internationell fälttävlansdomare som dömt så väl OS som VM och EM. Hon har dessutom dömt alla de stora femstjärniga tävlingarna i fälttävlan, inkluderat legendariska Badminton och Burghley.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Segersjö igen. Jag föll direkt för både platsen och atmosfären redan första gången jag var där, när familjen Montgomery precis hade börjat bygga upp tävlingen för många år sedan, säger Anne-Mette Binder.

Anne-Mette Binder.

– Jag har varit där fler gånger sedan dess. Det har varit väldigt intressant och roligt att få följa utvecklingen över åren till den tävlingsplats det är idag. Segersjö har utvecklats till en av Europas bästa två- och trestjärniga tävlingar. Det är verkligen en perfekt miljö för ett mästerskap, menar Anne-Mette Binder.

Hon är minst sagt eftertraktad som både domare och ledare. I helgen som gick var hon huvuddomare på Luhmühlens femstjärniga fälttävlan och i juli leder hon det danska dressyrlaget på medaljjakt i Tokyo. Bland mycket annat.

Eftertraktad är också årets banbyggare på Segersjö – brittiska Eric Winter. Ryttarna på ungdoms-EM kan räkna med en terrängbana i världsklass, designad av banbyggaren bakom bland andra Badminton och Blenheim Palace.

Officiella huvudfunktionärer, ungdoms-EM i fälttävlan, Segersjö:

CCI3*-L, young rider-EM
Ground Jury President: Anne-Mette Binder, Danmark
Ground Jury Member: Joachim Dimmek, Tyskland
Ground Jury Member: Joanne Jarden, Irland

CCI2*-L, junior-EM
Ground Jury President: Seppo Laine, Finland
Ground Jury Member: Tim Downes, Storbritannien
Ground Jury Member: Laure Eslan, Frankrike

Course Designer: Eric Winter, Storbritannien
Assistant Course Designer: Martin Möllgård, Sverige
Course Builder: Pro Eventing

Technical Delegate: Guillaume Blanc, Frankrike
Assistant Technical Delegate: Peter Fell, Irland

Jumping Course Designer: Lars-Eric Jacobsson, Sverige

Chief Steward: Kerstin Svensson, Sverige

Program:

Torsdag 26 augusti
Dressyr dag 1

Fredag 27 augusti
Dressyr dag 2

Lördag 28 augusti
Terräng

Söndag 29 augusti
Banhoppning
Medaljceremoni lag + individuellt

Arrangörens hemsida > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.