Ludwig Svennerstål med Stinger. Foto: Digishots.nl

Kanonterräng för Ludwig Svennerstål och Stinger i tuffa Burghley

I världens hårdaste konkurrens på en av världens tuffaste banor gick Ludwig Svennerstål idag in på fjärde plats efter terrängen. Håll tummarna för banhoppningen imorgon!

Tävlingarna i brittiska Burghley är en av världens tuffaste fälttävlan. I konkurrens med den internationella eliten gick Ludwig Svennerstål och hans Stinger idag in på en fjärde plats efter terrängen – dit de avancerat från en 21:a plats efter dressyren. Årets bana bjöd på ovanligt stora utmaningar och halva startfältet utgick eller blev uteslutna längs banan.

– Min häst var väldigt ärlig och kämpade på bra. Det är en supertuff terräng men väldigt välbyggt, säger Ludwig på SvRF:s hemsida.
Ekipaget ligger på fjärde plats med 38,8 straffpoäng inför söndagens avgörande banhoppning.

Ludwig såg med Balham Mist länge ut att gå mot ännu en felfri ritt. Men vid en kombination blev det missförstånd och en ofrivillig avsittning för Ludwig som dock landade på fötterna.

Johan Lundin och Mind Me blev uteslutna efter stopp.

Det är tre britter i topp i klassen som leds av Pippa Funell med MGH Grafton Street, tätt följd av Piggy French med Vanir Kamara och Oliwer Townend med Ballaghmoor Class.

Tävlingarna avslutas med banhoppning imorgon söndag.

Live webb-TV

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.