fälttävlan Josefa Sommer

Lag-SM fälttävlan vanns av ”mixlag”

Seniorlaget från Karlskoga Hästsportklubb och Flyinge Ryttarförenings ponnylag blev guldmedaljörer vid årets Folksam Lag-SM i fälttävlan som avgjordes på Strömsholm i helgen.

Karlskoga Hästsportklubbs lagledare Martin Tingsby erkänner att det inte låg någon långsiktig satsning bakom guldmedaljerna.
– Vi hade inte planerat att starta men när European Cup i Schweiz ställdes in tänkte vi om, säger han.

Laget med Linnea op de Weegh Thvetus/Joli Cloud Connected (SWB), Wilma Ljung Nyström/Myth Buster, Lisa Torle/Americo Bouncer, Emma tingsby/Zinobi, Ebba Adnervik/Mats är en mix av Karlskogas Hästsportklubb, Solstadens Ryttarförening, Ranarps Ridklubb och Dagstorpsortens Ryttarförening.
– När de frågade om jag ville vara lagledare sa jag ”okej, men då måste ni vinna”, säger Martin och tillägger med ett skratt:
– Och det gjorde dom!

Folksam Lag-SM i fälttävlan – häst
1) Karlskoga Hästsportklubb
2) Strömsholms Ridsportförening
3) Föreningen Mantorpsryttarna

Resultat

Om nu seniorvinnarna var ett sent påkommet pussel så är ponnyvinnarna ett desto gedignare lagbygge. Medan flera av ponnylagen också är en mix av flera föreningar kunde Flyinge Ryttarförening ställa upp med inte bara ett utan två slagkraftiga ponnylag. Det ena laget tog guld och det andra slutade på fjärde plats. Därmed försvarade de titeln från förra året.

I det vinnande laget red Elvira Lindgren/Essenar Zara, Sophie Evnell/Högås Springsteen, Claudia Rosenquist/Rolstds Viola, Ida Stjernrup/Snarfaxi fra Tallarna och Liv Handler Frithiof/SB Royal Breeze.

Lagledaren Elina Dovits är ”ny på jobbet” men får med beröm godkänt.
– Alla ryttarna i båda lagen hjälps åt där det behövs och hejar på varandra, berättar hon.

Föreningen ordnar träningar och träffar där alla får vara med. Flera av ryttarna siktar på att delta i de internationella tävlingarna i Hermanstorp i september som också är NM och nästa år är det SM på hemmaplan att se fram emot.

Folksam Lag-SM i fälttävlan – ponny
1) Flyinge Ryttarförening
2) Gärds Ryttarförening
3) Strömsholms Ridsportförening

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.