Sara Algotsson Ostholt, Therese Viklund

[OS i Tokyo] Fälttävlan slut för svenska laget – banhoppningen avgörs i andra runda

Det blev en överraskning för det svenska laget att man fortfarande var kvar i tävlingen och skulle rida den avslutande banhoppningen. Nu har de svenska ekipagen ridit och ingen av dem gick vidare till andra rundan eftersom ingen av dem längre tävlar individuellt.

Sara Algotsson Ostholt - Chicuelo
Sara Algotsson Ostholt – Chicuelo. Foto KimC.nu by Ateni AB

Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo var först ut av de svenska ekipagen. Totalt lade de med tre nerslag 12.8 straff till Sveriges 711.10 från terrängen och dressyren.

Therese Viklund - Viscera
Therese Viklund – Viscera. Foto KimC.nu by Ateni AB

Therese Viklund och Viscera fick med två nedslag 8.40 straff.

Louise Romeike - Cato
Louise Romeike – Cato. Foto KimC.nu by Ateni AB

Även Louise Romeike och Cato fick tre nerslag.

Därmed är fälttävlan slut för svensk del, då ingen av de svenska ryttarna finns med bland de 25 bästa som rider andra rundan. Den första rundan gällde lagtävlingen och kvalificering till andra rundan där de 25 bästa ekipagen rider och tävlar individuellt. Ingen av svenskarna är dock kvar i individuellt tävlan – både Louise och Therese blev uteslutna i terrängen och Sara kom in som reserv och har varken ridit dressyren eller terrängen. De var för övrigt inte heller med bland de 25 bästa.

Totalt slutar Sverige på 744.3 straff och sista plats.

Den utlovade tv-sändningen försvann, oklart om tv-kanalerna lade om sändningarna när man trodde att Sverige var ute ur tävlingen.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.