Sara Algotsson Ostholt ingår i det svenska EM-laget i Avenches. Foto KimC.nu by Ateni AB

[OS i Tokyo] Sara Algotsson Ostholt: ”Jag fick reda på det imorse”

Sara Algotsson Ostholt fick inte rida terrängen då man trodde att Sverige var ute ur tävlingen – men idag blev hon kallad till hästbesiktning.

– Jag fick reda på det imorse när jag plötsligt var med på listan för veterinärbesiktningen, berättar Sara.

Enligt de nya OS-reglerna är Sverige fortfarande kvar i tävlingen.

– Jag fick reda på det imorse. Planen var att rida på morgonen och då var jag plötsligt med på listan för veterinärbesiktningen och vi frågade då om jag även fick hoppa, berättar Sara Algotsson Ostholt.

När Ludwig Svennerstål strök Balham Mist som inte var fräsch trädde Sara och Chicuelo in som reserver för att rida terrängen. Men efter att Therese Viklund fallit av trodde den svenska landslagsledningen att laget var ute ur tävlingen och man stoppade Sara från att starta. Sedan blev Louise Romeike utesluten efter att ha missat ett hinder och alla trodde att OS var över för alla de svenska fälttävlansryttarna.

Men idag fanns alltså de svenska hästarna med på listan för veterinärbesiktningen och det stod snart klart att laget skulle rida banhoppningen, trots allt.

Enligt de nya OS-reglerna så är Sverige fortfarande kvar i tävlingen, om än med 711,10 straffpoäng.
Reglerna ger alla nationer en chans att genomföra hela tävlingen. Och eftersom de svenska hästarna är väldigt pigga och fräscha efter igår, så har ryttarna beslutat sig för att starta och slutföra tävlingen.  LÄS MER HÄR > > >

Tycker du själv att Chicuelo hade haft nytta av att få erfarenheten från terrängen eller var det skönt att spara honom?

–  Jag tycker att har man inget lag kvar, som vi trodde efter Thereses fall och jag inte hade någon individuell start eftersom jag inte ridit någon dressyr, så var uppfattningen att det var bättre att satsa med Chicuelo mot ett EM i september, säger Sara.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.