fälttävlan

[OS i Tokyo] Sara ersätter Ludwig i terrängen

Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo ersätter Ludwig Svennerstål och Balham Mist när terrängen avgörs på OS i fälttävlan i Tokyo natten till söndag svensk tid.

När alla fälttävlanshästar under lördagskvällen japansk tid flyttades ut till stallarna vid terrängbanan på ön Sea Forest i centrala Tokyo upptäckte man att Balham Mist inte var fräsch.
– Han är inte helt hundra procent sig själv. Och med en så tuff terrängbana som väntar, i ett dessutom tufft klimat, kan vi inte ta några risker, säger landslagsveterinär Lisa Lidbeck till SvRF:s hemsida.

– Jag är förstås jättebesviken, jag hade sett fram emot att gå ut i terrängen, som är Balham Mists specialitet. Men hans välfärd har självklart högsta prioritet och jag skulle aldrig chansa när det gäller hans hälsa. Jag är övertygad om att Sara kommer att gå ut och göra en kanoninsats för laget, säger Ludwig Svennerstål.

– Jag känner med Ludwig. Det är såklart en stor besvikelse, inte bara för hans egen del utan också för lagets eftersom bytet innebär att vi måste addera 20 extra straffpoäng till lagresultatet. Men jag är samtidigt väldigt glad över att ha ett så starkt reservekipage i Sara och Chicuelo. Saras rutin är guld värd när det gäller att kunna kliva in så här mitt i tävlingen. Jag är säker på att hon kommer att kunna leverera och hon har förberett sig för detta precis som alla andra, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.