R&B Eventer ger ut Fälttävlans Årskrönika

Det började som en önskan att göra mer för sporten. Idag har R&B Eventer utvecklats till något mycket mer.

Ingrid Andersen Ingrid B Andersen
Ingrid Andersen har många strängar på sin lyra – tidigare fälttävlansryttare, stuntman, arrangör och så jobbar hon heltid inom läkemedelsbranschen. Foto: Caroline Göransson

Ingrid, Jon och Alice Andersen bor på en gård i Flyinge. Alla har de tävlat fälttävlan under många år. Idag är det dottern Alice som är den som tävlar mest och har en plats i spetstruppen i YoungRiderlandslaget. Jon, som i perioder arbetar mycket utomlands, kombinera eget tävlande med att vara lagkapten för European Cup-laget. Ingrid rider endast hemma när det behövs. Men glöden för fälttävlan har inte falnat.

Jag älskar att få vara med Alice och Jon på tävling, det är det bästa som finns. Utöver det lägger jag mycket fokus på olika evenemang inom fälttävlan.

Hur allting en gång började

– Jon är nästan född in i sporten, han är ett av fyra syskon som alla tävlade på landslagsnivå redan på ponny. Min ingång var att jag lärde känna Marianne Hermann, Anna Hiltons (tidigare landslagsryttare i fälttävlan, reds anm) mamma, eftersom vi båda är från Lidköping. Hon sa till mig att jag borde satsa på fälttävlan, och tog med mig till Badminton där jag fick se Anna rida – det var den första fälttävlan jag såg. Jag blev fast direkt, säger Ingrid.

När det gäller Alice hade hon väl inget val, skrattar Ingrid, det var fälttävlan som gällde helt enkelt!

Starten för R&B Eventer

När Ingrid la tävlingsstövlarna på hyllan satte hon tänderna i sitt projekt R&B Eventer. Det resulterade först i unghästfinalerna, som i år arrangerades för sjätte året i rad. Men R&B Eventer har växt, både när det gäller samarbetspartners och evenemang. Året 2020 har stått värd för tre premiärer. I februari gick Startskottet av stapeln i Flyinge. Det blev en fullsatt avsutten träff med temat ”Att tävla internationellt”. Sedan kom Corona och man valde att styra om premiären av R&B Eventer Senior& Senior Star till att bli digital. Fokus låg på att hedra de äldre hästarna som är kvar i sporten och dess hållbarhet. Alla de 20 hästarna som togs upp i ”Hall of Fame – Hållbara hästar” finns idag samlade på en poster som går att beställa på R&B Eventer.

Den sista premiären för året är en Årskrönika

Hur ofta händer det inte att man funderar över var man läst saker. Hur hittar jag det igen? Vilken tävlingar var det som en viss sak hände på? Vem vann SM 2019? Sociala medier är bra på allt som är ”här och nu”- men vi behöver komplettera det med något mer handfast som finns kvar, även när det dagsaktuella försvinner bort ur rullarna och scrollas långt ner på sidorna.

Varje tävlingsstart har mycket planering, arbete och engagemang bakom sig. Det är värt så mycket mer än att bara flyga förbi på Facebook, Instagram eller något annat och vara i blickfånget några ögonblick av ett liv. Allt som händer ska ju kunna återupplevas. Och vara lätt att hitta. Just därför har jag valt att sammanställa en årskrönika för fälttävlan, fortsätter Ingrid.

Det blir en bok i hård pärm, där man samlat allt som hände fälttävlansåret 2020 så som; viktiga tävlingar och resultat, stora händelser, personliga porträtt av fälttävlansprofiler, alla reportage som kommit ut på sidan under året, rapport från SM, förord, ledarsida, Hall-of-Fame hästarna, R&B Eventers unghästchampionat, viktiga fakta från Startskottet mm. Årskrönikan är tänkt att bli en återkommande bok, ämnat för samling från året som gått att titta tillbaka i, njuta av och vara stolt över. Kort o gott – en bok för alla som älskar fälttävlan!

R&B Eventers Fälttävlansårskrönika 2020 går att förboka genom att swisha 199:- till 0733-100222, ange namn och adress, frakt tillkommer. Ordinarie pris i butik blir 250:-. Boken är leverensklar i feb/mars.
Följ oss gärna på Facebook: R&B Eventer

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.