Sara Algotsson Ostholt i Strzegom på EM 2017, då med Reality som gick i EM-laget. Foto: Kim C Lundin

Sara Algotsson Ostholt: ”Jag har öppnat mina sinnen och rusar inte längre bara på i en tunnel”

I helgen kunde vi läsa en stor intervju med Sara Algotsson Ostholt i DN, där hon berättar om hur hennes liv har förändrats. För Sara, som förlorade sina bästa hästar i en fruktansvärd olycka när hennes lastbil brann, har det inställda OS mest varit positivt  – nu har hon chans att matcha nya hästar till toppnivå.

Fälttävlansstjärnan Sara Algotsson Ostholt intervjuas i helgen av Malin Fransson i DN.

– Under flera år har jag balanserat på gränsen till utbrändhet. Nu känns det som om hjärnan har fått en välbehövlig paus, säger Sara till DN.

I artikeln berättas hur hennes liv brukar gå i turbofart med ett liv som hästentreprenör där hästar ska tränas, tävlas och säljas.

– I vårt vanliga liv lever vi under en otrolig tidspress varje dag. Det är alltid något som ska göras, och kalendern är fulltecknad oavsett om det är vardag eller helg, säger hon i intervjun.

Nu när livet för Sara och hennes man, tyske fälttävlansryttaren Frank Ostholt, hamnat på paus så känner hon att det var bra:
– Plötsligt fanns det tid att på riktigt diskutera hur vi vill att vår framtid ska se ut, och vad vi kan förändra för att inte varje dag ska handla om tidsoptimering.

– Så även om det kan låta märkligt har det för vår del kommit något väldigt positivt ur den här krisen. Det känns som vår livskvalité har förbättrats, och som om jag har öppnat mina sinnen och rusar inte längre bara på i en tunnel. För första gången ser jag när löven slår ut, och blir glad när jag ser blommorna ute i naturen. Vardagliga saker som jag de senaste åren inte ens har registrerat.

Sara berättar i intervjun också om hur vardagen ser ut, om hur familjen under coronakrisen också har flyttat ut på landet från lägenheten i Warendorf och om 19-åriga OS-silverhästen Wegas föl som fötts under den här tiden.

Tyvärr kanske inte Sara kan räkna med att fölet blir hennes nya stjärna – dottern Wilma har nämligen paxat fölet.

Läs hela intervjun (låst) här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.