Saras andra häst överlevde inte

Båda Sara Algotsson Ostholts hästar har nu dött efter lastbilsbranden på motorvägen förra veckan. Stoet Arpertina kämpade länge för sitt liv, men klarade sig inte.

”R.I.P kära Peggy, du kämpade så hårt och vi trodde att du skulle stanna med oss några år till. Jag är så ledsen, du var en sådan fin häst med så mycket potential. Hälsa Chacco från oss,” skriver Sara Algotsson Ostholt på Facebook.

”Peggy”, Arpertina, var Saras potentiella OS-häst för Tokyo 2020 och hade under helgen debuterat i fyrstjärnig fälttävlan i konkurrens med världselit. Nu var de på väg hem när lastbilen fattade eld på motorvägen en och en halv timme söder om Sopot i Polen, där de tävlat.

Hingsten Chacco’s Crack gick inte att rädda, han omkom omedelbart i branden. Lastbilen blev helt utbränd. De lyckades få ut stoet Arpertina och veckan som gått har hon med veterinärernas hjälp kämpat för sitt liv.

Saras hästskötare Roberto skriver på Facebook:
”Jag vill inte tro det… Peggy, jag försökte åtminstone rädda dig och du har kämpat, det är ofattbart det som hänt. Tiden med dig var alldeles för kort. Vi kommer att sakna dig väldigt mycket! R I P Arpertina.”

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.