Aminda Ingulfson

Seger i fyrstjärniga debuten

Hela 19 svenskar red internationell fälttävlan i helgen vid stortävlingar i England och Polen. Bäst lyckades debutanten Aminda Ingulfsson som vann i sin första fyrstjärniga.

Aminda Ingulfson gjorde totalsuccé i debuten och segrade med Hot Cup VH på 35,7 straffpoäng i lånnga 4* Baborowko i Polen. Hon landade även på en fjärdeplats, då med Joystick på 37,8 straffpoäng.
Flera OS-aktuella ryttare fanns med i den stora svenska truppen som tävlade i Baborowko, bland andra Tysklandssvenskarna Sara Algotsson Ostholt, Louise Romeike och Malin Petersen.
I den korta fyrstjärniga blev det tre svenska placeringar. Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo slutade på tionde plats med 40,1 straffpoäng. Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo slutade på en tolfte plats med 42 straffpoäng. Även Anna Freskgård och Techno tog placering i samma klass. 43,9 straffpoäng fick ekipaget som slutade på en nittonde plats.

Missade Nations Cup

I Houghton Hall, Storbritannien, skulle Sverige – som regerande mästare sedan 2019 – ha ridit Nations Cup, men fyrstjärniga debutanten Kajsa Månsby Svedberg fick lämna återbud på grund av att hennes häst visat tecken på hälta.
Ludwig Svennerstål och Therese Viklund startade individuellt i den fyrstjärniga klassen, men där blev det inga svenska placeringar. Therese Viklund och Viscera gick in som nummer fem med 27,5 straffpoäng efter dressyren, men efter banhoppningen hade ekipaget dessvärre halkat ner till plats 42 efter åtta fel.
Ludwig Svennerstål och Camelot landade på 28,7 straffpoäng efter dressyren och låg på en åttonde plats. Ekipaget avancerade ytterligare efter banhoppningen och låg på en femte plats inför den avgörande terrängen.
Efter söndagens terrängritt blev det slutligen en 18:e plats för Therese Viklund. Ludwig Svennerstål var felfri på hinder med El Kazir, men med många tidsfel blev det en plats långt ned i resultatlistan. Även Camelot halkade ner med 20 straffpoäng på hinder i terrängen.
– Viscera har startat säsongen jättefint och jag hoppas vi kan fortsätta så, det är inte många tävlingar kvar innan uttagningen så det är viktigt att göra bra resultat, säger Therese i en intervju med FEI.

Resultat Baborowko

CCI4*-S, slutresultat:
1) Michael Jung, Tyskland, Fischerchipmunk FRH, 28,8 straffpoäng
2) Michael Jung, Tyskland, Fischerwild Wave, 29,2 straffpoäng
3) Sandra Auffarth, Tyskland, Let’s Dance 73, 30,9 straffpoäng
10) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo, 40,1 straffpoäng
12) Christoffer Forsberg, Sverige, Hippo’s Sappuro, 42 straffpoäng
19) Anna Freskgard, Sverige, Techno, 43,9 straffpoäng

CCI4*-L, slutresultat:
1) Aminda Ingulfson, Sverige, Hot Cup VH, 35,7 straffpoäng
2) Fouaad Mirza, Indien, Seigneur Medicott, 35,8 straffpoäng
3) Fouaad Mirza, Indien, Dajara 4, 36 straffpoäng
4) Aminda Ingulfson, Sverige, Joystick, 37,8 straffpoäng

Den 21 juni är slutdatum för nominering av fälttävlansryttarna till OS. Precis innan, den 17-20 juni, rider några svenska ryttare i Luhmühlen, Tyskland som en sista möjlighet att stämma av formen. Den 5 juli är sedan datum för definitiv anmälan.

Fälttävlan i Tokyo rids 29 juli-2 augusti. Sverige har ett lag med tre ryttare och en reserv på plats. Läs mer på vår OS-sida.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.