Sofia Sjöborg - DHI Mighty Dwight . Foto Badminton Horse Trials

Sofia Sjöborg felfri i Badmintons terräng

Långsamt men felfritt klarade Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight den enorma banan i Badminton på lördagen. Idag väntar banhoppningen.

Sofia Sjöborg – DHI Mighty Dwight . Fot Badminton Horse Trials

I de stora femstjärniga tävlingarna väntade en av världens svåraste terrängbanor på lördagen. Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight fortsatte att briljera med en helt felfri ritt på hinder!

– Det var hela tiden väldigt stora hinder, men han är jättebra på att stanna på linjerna och hålla sig rak. Det var väldigt roligt att rida terrängen, säger Sofia Sjöborg efter ritten.

Totalt blev det 44,8 i straffpoäng vilket gjorde att ekipaget halkade ner till plats 50.

– Vi var långsamma men han halkade lite efter hinder fyra. Mitt mål var att komma runt och ha en bra känsla, säger Sofia Sjöborg och blickar framåt mot söndagens avgörande hoppning.

Sofia tyckte att han kändes bra när hon galopperade i mål och såg fram emot söndagens hoppning. Dock valde hon i slutänden att avstå:
-Terrängunderlaget var väldigt fint men lite hårt då det inte regnat på sex veckor. Det tog lite mer på honom än vad vi trott, han var fräsch men lite ömfotad och därför valde jag att inte visa idag. Han har gett mig allt jag kunnat drömma om, den bästa födelsedagspresenten i form av mitt livs terrängrunda och jag kan inte önska mer än så av honom, sa Sofia senare till Svenska Ridsportförbundet.

Sofia Sjöborg var snyggt stylad på vetcheck. Foto Badminton Horse Trials
DHI Mighty Dwight blir ompysslad i stallet.
Foto Badminton Horse Trials

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.