Sofia Sjöborg. Foto Kim C Lundin

Sverige avancerade i terrängen

Det svenska fälttävlanslaget kunde avancera till åttonde plats efter terrängen i holländska Boekelo, även om det inte riktigt blev de felfria rundor som svenskarna hoppats på.

– Tre väldigt fina rundor även om inte resultatet blev som vi tänkt, sammanfattar förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Sofia SjöborgTarga D var första ut av de svenska ryttarna. Sofia följde sin plan och gick i mål utan hinderfel men några sekunder över tiden.
– Sofia gjorde en jättebra runda och blir starkare som terrängryttare för varje tävling hon gör, säger Fredrik Bergendorff.

– Även om hon tappade linjen vid något hinder var hon snabb i tanken och redde ut det bra.

Erika SjöströmMosstown Prince och Sara Algotsson OstholtDynamite Jack gjorde fina rundor men fick ett stopp var. Bägge på samma hinder, 19B som var ett smalhinder på en liten ö i det stora vattenhindret.
– Erika häst är inte så erfaren på den här nivån  och snubblade till i landningen in i vattnet men det här är väldigt lärorikt för henne inför framtiden, säger Fredrik.

Sara Algotsson Ostholt är desto mer erfaren men för hennes Dynamite Jack var detta debuten i lång fyrstjärnig klass.
– Sara gör det jättebra och hästen har en naturligt bra galopp så de låg bra på tiden, sedan blir det en oturlig utbrytning som får sättas in på erfarenhetskontot, säger Fredrik Bergendorff, som tror på hästen inför framtiden.
– Den har utvecklats väldigt bra och jag tror den kommer att kunna göra allt.

Storbritannien leder lagtävlingen på 79,7 straff, före Nya Zeeland på 90,8 och Frankrike på 97,3. Sverige ligger på åttonde plats med 201,0 straff.

Individuellt ligger Sofia Sjöborg bäst av svenskarna på plats 42, Sara Algotsson Ostholt är på plats 46  och Erica Sjöström ligger på plats 57. Laura Collet, Storbritannien leder individuellt, före världsettan Tim Price, Nya Zeeland.

Startlistor och resultat

FEI sänder direkt på sin Youtubekanal

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.