fälttävlan Josefa Sommer

Sverige på väg mot seger i Nations Cup efter terrängen

I helgen avgörs årets upplaga av Nations Cup i fälttävlan i nederländska Boekelo. Om inget ändras i dagens banhoppning är Sveriges lag på väg mot totalseger.

Lina Forsberg var felfri i terrängen och ligger på en fin åttondeplats individuellt.

Lina ForsbergKaizen gjorde en strålande insats i terrängen och gick i mål med fyra sekunder tillgodo på optimaltiden. Därmed avancerade hon från tjugotredje till åttonde plats individuellt.

Även Christoffer Forsberg var felfri på hinder men valde att ge blott åttaårige Con Classic en säker ritt och fick 21,2 tidsfel. Han ligger på plats 32 inför söndagens hoppning.

Sandra GustafssonKoordinat började bra men på hinder 16A, en kulvert som hoppades ur en sväng, stannade fuxen. Efter ett andra försök och ytterligare ett stopp valde Sandra att utgå.

Sverige leder Nations Cup totalt på 240 poäng, sedan kommer tre länder som alla har 180 poäng, Tyskland, Italien och Belgien. Resterande lag har 100 poäng eller lägre och eftersom en vinst ger 100 poäng kan de inte komma ifatt Sverige.

Både Sverige och Italien hade tre ryttare i laget och varsin utesluten, vilket i dagsläget innebär åttonde respektive nionde plats.

Om ingenting ändras imorgon får Sverige 45 poäng och i så fall räcker inte vinst för Tyskland eller Belgien. Ingen annan nation har möjlighet att komma ifatt Sverige totalt.

Startlistor för hoppningen publiceras efter söndagsmorgonens hästbesiktning.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.