Hanna Berg

Sverige vann fälttävlans Nations Cup!

Finalen av fälttävlans FEI Nations Cup reds i det nya olympiska formatet. Trots en mindre framgångsrik helg för det svenska laget stod Sverige som slutsegrare i serien.

Sverige vann serietiteln i fälttävlans FEI Nations Cup, när finalen reds i det nya olympiska formatet i Boekelo, Nederländerna i helgen.

Trots det var det inga svenska topplaceringar denna gång. Hanna Berg med Quite Survivor lyckades bäst av svenskarna med en 42:a plats efter en felfri banhoppning.
Svenskarna hade det tufft i den inledande dressyren, där Victoria Carlerbäck och rutinerade Zlatan fick stora problem med flera ettor i protokollet och slutade på 39,9 straffpoäng vilket placerade dem i slutet av listan. Hanna Berg fick 34,3 straffpoäng och Anna Nilsson med Candy Girl lyckades bäst i dressyren med 31,0 straffpoäng – hon blev dock i utesluten i terrängen, men fick rida banhoppningen för laget.

I denna omgång slutade Sverige på tionde plats av de tolv lagen.
Men Sverige var i ledningen inför denna sista omgång av nationstävlingarna och det räckte för att stå som slutsegrare i serien.

Lagsegern gick denna gång till Tyskland med världsstjärnorna Sandra Auffart med Let’s Dance 73, Michael Jung med fischerRocana FSI och Ingrid Klimke med SAP Asha P som alla tre var felfria i terrängen, som denna gång orsakade mycket rörelse i ställningarna. Framförallt handlade det om Schweiz, som i terrängen gick från 12:e till 5:e plats. Trots att de rev ihop 30 felpoäng i hoppningen slutade de totalt på 7:e plats, vilket innebar att de säkrade sin OS-kvalplats genom att vara bästa ickekvalade lag i denna tävling.

Individuell segrare blev Storbritanniens Laura Collett med London 52.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.