Organisationen på VM har gigantiska problem, här Tryons vd Sharon Decker och FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibanez Foto: Kim C Lundin

VM: Distansloppet har avbrutits – omstart krävs

Efter att starten blivit kaosartad och ett antal ekipage gått ut på fel slinga blir det ett helt nytt lopp. Tumultartade scener med Ground Jury ligger ute på sociala medier.

Distansloppet fick inte den start som hade önskats. Av ännu helt oklar anledning har några ryttare dirigerats ut på en första loop som är cirka fem kilometer längre än den rätta rutten.

De olika förbundskaptenerna har protesterat och efter samråd med Ground Jury meddelade FEI:s generalsekreterare i rollen som ombud endast och engelsktalande följande:
Loppet startas om från loop 2 och blir då ett 120 km lopp.

En observatör ute på banan har på sociala medier beskrivit hur hen sett en officiell funktionär dirigera en grupp ryttare i ledning åt fel håll. Denna grupp ryttare mötte senare övriga fältet på en smal vägsträcka och det var inte riktigt säkerhetsmässigt ok på något vis.

Beslutet väckte protester i gruppen och sista ordet är definitivt inte sagt om distansen.

Officiellt beslut

Officiellt uttalande från VM i Tryon om distansen

En av hästägarna från UAE livesände under hela argumentet och det är en minst sagt överhettad diskussion. Efter en tio minuter in i sändningen kommer Sabrina Ibanez och meddelar beslutet.

Resultat

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.