Nu berörs tävlingar i juni – Nationaldagsgaloppen inställd

Nu börjar det komma besked om event som ställs in i juni. Idag kom meddelandet att Nationaldagsgaloppen den 6 juni ställs in.

Svenska Ridsportförbundet meddelade i fredags att alla tävlingar fram till 31 maj måste ställas in.

Nu börjar det komma besked även om event i juni. Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm den 6 juni kommer inte att genomföras i år. Det beslutet har fattats av arrangören Svensk Galopp.

Närmast väntar vi besked från Longines Global Champions Tour i Stockholm den 12-14 juni som ännu inte har ställt in. Global Champions Tour har ännu inte heller meddelat något när det gäller omgångarna som skulle ridas i Madrid, Hamburg och St Tropez i maj.

 

Följande skriver Svensk Galopp angående Nationaldagsgaloppen:

På grund av omständigheterna kring coronaviruset har Svensk Galopp beslutat att ställa in Nationaldagsgaloppen 2020. Evenemanget skulle ha ägt rum den 6 juni på Gärdet i Stockholm.

Ovissheten kring utvecklingen av coronakrisen har gjort det svårt att planera inför evenemanget.

Att ställa in är ett tungt men genomtänkt beslut, menar Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld:

– Coronakrisen är en extraordinär situation och vi anser det nödvändigt att ställa in Nationaldagsgaloppen i år. Det viktigaste att fokusera på nu är att begränsa smittspridningen, inte att planera för stora folkfester.

– Nationaldagsgaloppen kommer tillbaka nästa år. Vi lovar att bjuda på en riktigt härlig upplevelse på Gärdet den 6 juni 2021.

Nationaldagsgaloppen har genomförts varje år sedan 2013 och beskrivs ofta som en folkfest. Evenemanget bjuder på såväl galopptävlingar som artistframträdanden och lockar vanligtvis över 40 000 åskådare.

Nationaldagsgaloppens hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.