Willian Nilson Fryer och Anna Freskgård tar oss med på en inblick i deras äventyr i Aachen. Foto: Fredrik Jonsving

Häng med fälttävlanslaget till Aachen

Fälttävlanslaget är på väg till Chio Aachen för att försvara de svenska färgerna. William Nilson Fryer och Anna Freskgård tar oss med under äventyret.

Fälttävlanslandslaget består av Anna Freskgård, Ludwig Svennerståhl, Louise Svensson-Jähde och Niklas Lindbäck. I ett mejl till Ridenews bjuder William Nilson Fryer med oss på en inblick i äventyret.
Annas bäste lagkollega Niklas Lindbäck och hans team reser med Anna och hennes team.
En stor fördel att samåka är att hästarna håller sällskap vilket både Anna och Niklas värderar högt då horsemanship är viktigt på den här nivån, skriver William Nilson Fryer.
Niklas Lindbäck är precis som Anna Freskgård Sverigebaserad. De samåker dessutom ner till tävlingarna. Foto: Fredrik Jonsving
De båda Atlteterna Niklas och Anna sover gott medan Annas partner och coach William Nilson Fryer rattar Den tolv meter stora lastbilen ner genom natten på den tyska autobahn. På natten blir det mindre trafik , skönare färd för de fyrbenta atleterna Box Qutie och Focus Filiokus som åker första klass med totalt sex meter lastutrymme att dela på.
Det är även svalare på natten då det råder aggressiv hetta i Europa, skriver William Nilson Fryer.
Med i bilen är även Niklas adept Junior ryttaren Emilia Nilsson som är groom, supporten och vid det här laget världsvana Edwina Fryer  som redan i år gjort över tio resor utanför Sverige.
Väl på plats möter landslagsledning med Fredrik Bergendorff, förbundskapten, Lisa Lidbeck,  landslagsveterinär, Elisabeth Lundholm, dressyrcoach och landslagshästarnas fysioterapeut Håkan Krantz upp.
Anna Freskgård och Techno. Foto: Fredrik Jonsving

 

Utöver dessa eldsjälar så kommer även Niklas team förstärkas med hästägare Thun Albertsson, Niklas partner och stjärngroom Charlotte Franzén och de båda sönerna Gustaf och Malkom.
Annas Team förstärks på plats med Karin Magnusson som är Box Quties personliga fysioterapeut sedan många år tillbaka.
Även Schweizbaserade hästägare och tillika uppfödare Therese Orup finns på plats.  Annas pappa Staffan Freskgård tar paus från sin årliga Naxosvistelse och flyger till Tyskland för att uppleva Chio Aachen.
Tävlingarna börjar på fredag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.