Paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag och Tarot E. Foto Fredrik Jonsving.

Felicia Grimmenhag pensionerar sin mästerskapshäst

Målet var OS men när det flyttades fram väljer paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag nu att pensionera sin topphäst Tarot E.

– Han har öppnat så många dörrar för mig och verkligen gjort mig till den ryttare jag är idag.

Paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag pensionerar sin mästerskapshäst Tarot E.
– Vårt stora mål var Tokyo 2020, men när det flyttades fram ett år har vi varit tvungna att tänka om”, säger Felicia Grimmenhag till SvRF:s hemsida.

– Tarot är 18 år i år och med tanke på hans ålder och hälsa har vi beslutat att han ska få ta det lite lugnare i livet.

Tillsammans har ekipaget representerat Sverige framgångsrikt vid två EM och ett flertal NM och SM.
– Han är hästen som har stakat vägen för hela min tävlingskarriär. Han har tagit mig till EM där vi varit femma individuellt och tillsammans blev vi nordiska mästare. Han har öppnat så många dörrar för mig och verkligen gjort mig till den ryttare jag är idag, säger Felicia.

– Det känns såklart jättetråkigt att det är slut på det kapitlet nu. Men jag unnar honom verkligen att kanske få bli en ​läromästare åt någon som vill lära sig dressyr och lufsa i skogen, det är bland det bästa han vet.

Ekipaget var en av kandidaterna till att bli uttagen till Paralympics, dit Sverige kvalat ett lag, men Felicia satsar nu vidare mot nya mästerskap.
– Jag har en häst till hemma i stallet, Ramsay, som fortfarande är ganska grön och oerfaren, men som jag hoppas kan bli aktuell för framtida mästerskap. Det finns ju ett VM nästa år till exempel. Sen letar jag också efter en ny häst att satsa vidare med. Jag drömmer fortfarande om att rida Paralympics.

Läs Felicia Grimmenhags blogg hos Ridenews > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.