dressyr knoppar nonsens

Paradressyrryttare får 150.000 kronor i stipendium

Isabelle Fredholm från Nossebro tävlar i paradressyr och får nu Västra Götalandsregionens stipendium på hela 150.000 kronor som delas ut till sju paraidrottare.

– I paradressyr har man möjlighet att tävla mot andra på lika villkor. Målet är att tävla SM och att så småningom få representera Sverige internationellt. Jag vill vara en förebild och ge budskapet att det är okej att få en klassificering och inget man ska skämmas för, säger Isabelle Fredholm.

För fem år sedan hamnade Isabell mellan två sparkande hästar och fick en svår skada. Läs mer hos tidningen Ridsport i en artikel från förra året > > >

För tjugo år sedan beslutade regionfullmäktige att inrätta ett årligt stipendium för idrottare med funktionsnedsättning. Ett stipendium som syftar till att synliggöra idrott för personer med funktionedsättning som en möjlighet att skapa ett innehållsrikt liv. I år delas parasportstipendiet på 150 000 kronor ut till sju olika stipendiater för deras fantastiska idrottsprestationer inom parasporten och för att de är goda förebilder.

Bedömningen av stipendiaterna sker utifrån riktlinjerna för stipendier för mänskliga rättigheter och i samråd med representanter från Göteborgs-, Bohuslän Dals- och Västergötlands Parasportförbund samt representanter för samrådet funktionshinder. Regionstyrelsen och beredningen för mänskliga rättigheter delar ut parasportstipendiet digitalt till stipendiaterna den 1 december, samband med regionfullmäktiges sammanträde.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.