Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike. Foto Digishots

[ VM i Herning ] Lagtävlingen i paradressyr är igång

Fredag betyder lagtävling på VM i paradressyr. Halva svenska laget rider idag och halva imorgon lördag. Klassen är också individuellt kval 2 till söndagens kür.

Louise Etzner var först ut av svenskarna i lagtävlingen. Hennes Goldstrike BJ gjorde flera rörelser riktigt bra men spänningarna på grund av TV-kamerorna lyste igenom emellanåt.

Goldstrike BJ är visar fin form och bra bjudning med bland annat fina travökningar.
– Det kändes väldigt mycket bättre idag men är såklart tråkigt att han reagerar på kameran, säger Louise till SvRF:s hemsida.

Louise var förutseende och passade på att visa Goldstrike kamerorna när hon skrittade runt banan innan start.
– Det hjälpte delvis men han var ju ändå spänd, säger Louise, som berättar att hon har flera olika saker hemma som hon tränar Goldstrike med för att vänja honom.
– Men efter ett tag blir det ju normalt när man rider hemma, säger hon.

Louise är tveksam till om 69.292 procent räcker för att komma med till küren på söndag. Dagens resultat slås ihop med det tidigare individuella resultatet och de åtta bästa i varje Grad får rida küren. Idag var Louise placerad åtta, men i onsdags var placeringen 13.
– Jag tycker väldigt mycket om min kür, den har hög svårighetsgrad och är rolig att rida, säger Louise.

De tre bästa resultaten räknas i lagtävlingen som också är kval till Paralympics. De sju bästa lagen kvalar, borträknat Frankrike som är värdnation 2024.

Sandra Karlsson och 10-årige Don Danimo (Dannebrog x Wittinger 4) red ihop 61.912 procent idag i Grad II. Den klassen är i skrivande stund ej avslutad.

Resultat Grad IV (Louise Etzner Jakobsson) > > >

Resultat Grad II (Sandra Karlsson) > > >

Lördag 13 augusti
14:20 Lagtävling – Grad V (Amalia Josbo 14.38, Lena Malmström 16:01)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.