Pontus Hugosson. Foto: Fredrik Jonsving

Pontus Hugosson: ”Jag trodde jag sökte hästskötare, inte Tinderdejt”

Pontus Hugosson, fälttävlansryttare, känd sketchmakare och allmänt uppskattad ridsportsprofil söker groom. Annonsen har väckt uppmärksamhet i sociala medier de senaste dagarna. För Ridenews förtydligar han sina tankar.

I annonsen har Pontus skrivit bland annat att han söker kvinnor och att personen inte får ha en tidskrävande partner. Frågor har väckts om Pontus söker en fru – eller en groom. Men själv förklarar han önskemålet om kvinnor såhär:
– Tjejer är bäst! Behöver jag utveckla mer? Har sett annonser där bara män får söka så ser inget fel med att jag istället gör lite tvärtom. Inte mer än rätt tycker jag i dagsläget, säger Pontus. 
Någon partner är han inte ute efter.
– Jag trodde jag sökte hästskötare på hästjobb. Inte partner på Tinder… Nej, jag söker den bästa möjliga hästskötaren till mina hästar. Att de ska få må så bra som möjligt och hjälpa oss prestera. Inget annat!

Flexibilitet

I annonsen står också att läsa att Pontus söker en person utan krävande partner. Anledningen är helt enkelt att man behöver vara flexibel i jobbet, menar ryttaren som är en del av ATG Hopp &  Talang. Han satsar fullt på fälttävlan.
– Självklart blir det helhjärtat på fälttävlan! Det är helt klart den bästa ridsportsgrenen, som fler duktiga ryttare borde ta en närmare titt på. Min satsning går riktigt bra! Även om det är lågsäsong så jobbar vi på och försöker få till alla förberedelser inför kommande säsong. Jobbar med teamet, tränare och mentor för att verkligen kunna gå ut stark till nästa säsong! Hästarna får ju en annan typ av träning nu under lågsäsongen. Men jag har aldrig tidigare jobbat så noggrant med hästarna som nu, inte för mycket, inte för lite och mycket varierat. Jag tar hjälp av mycket hästkunniga människor och får stöttning av ATG hopp och talang. En satsning som är till stor hjälp, menar Pontus. 

Dressyr

Hästskötaren önskar han är dressyrinriktad i första hand.
– Jag söker först och främst en duktig hästskötare som kommer att ta väl hand om hästarna. Helst någon med ett par års erfarenhet som hästskötare. Men jag är iväg och jobbar, tävlar med mera emellanåt så då behövs det någon som kan rida ut och trimma hästarna på backen. Men när det kommer till att hästarna ska hoppträna så gör jag helst det själv, säger Pontus som har fem hästar i stallet. 
– Det är runt det antalet vi kommer att hålla det. Så inte jätte många men det är också för att hästskötaren (och jag själv) ska kunna lägga mycket fokus på varje häst, säger Pontus. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.