Foto Pixelo

Kuskar vägrar köra skandaltränarens hästar

I lördags ströks hästen Zarina Bi efter att skandalomsusade italienske tränaren Allessandro Gocciadoros lärling piskat den i värmningen. Läs mer här > > >
Nu vägrar kuskarna att köra hans hästar och kritiken från kollegerna är hård.

 

Nu vägrar kuskarna att köra Gocciadoros häster i loppen som går på lördag. Gocciadoro har två hästar till start på Åbys travbana, Zanzibar Wise As och Zeppelin Kyu Bar. Björn Goop, Örjan Kihlström, Jorma Kontio Ulf Ohlsson och Rikard N Skoglund är några av kuskarna som har valt att tacka nej till att köra hans hästar.

– I väntan på att de (förbundet) är klara med sin utredning så kör jag inte åt honom så klart, det är självklart, sa Björn Goop till Sportbladet Trav365.

– Det vi fick se i lördags ska inte förekomma på en svensk travbana, inte på någon bana över huvud taget, vi har jobbat stenhårt i flera år med att komma rätt i reglementet och att sända ut rätt bilder och alla svenska travkuskar gör sitt yttersta hela tiden att allting ska se bra ut och att vi är måna om våra hästar och sedan kommer det hit andra kuskar och förstör, säger Rikard N Skoglund .

– Det är vi som får städa upp skiten nu och det är bättre att de håller sig hemma.

Vill du se att Alessandro Gocciadoro portas från Sverige? frågar Aftonbladet.

– Ja, det är alltid något runt dom, är det inte kanyler och kvicksilver så är det någonting annat.

Läs hela artikeln i Aftonbladet > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.