Trav

Skandaltränaren i nytt blåsväder: Avstängd efter elak drivning

Den italienske tränaren har varit i blåsväder flera gånger för sin hårda drivning av hästarna – nu ströks hans häst i Örebro efter lärlingens elaka drivning i värmningen.
Läs om skandaltränaren som ännu är verksam i Sverige.

Den italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro har upprepade gånger orsakat hatstormar i sociala medier för sina hårda drivningar av hästarna och länge omgivits av dopingrykten. Efter det kända loppet Lotterian i Italien drev han sin häst så hårt att den svenska travbanan Halmstad portade honom från sin arena. I oktober stängde de italienska domarna i Neapel av honom i fem veckor efter tuff och yvig drivning.

Nu i april dömdes han till 60.000 kronor i böter här i Sverige för brott mot dopingreglerna.

På lördagen ströks hans häst Zarina Bi av banveterinären och måldomarnämnden från att starta i Örebro efter elak drivning med regelvidriga ”enhandare” i värmningen till V75.

Här var det Alessandro Gocciadoros lärling som satt i sulkyn.

”Kan inte ursäkta beteendet”

”Det som hände i Örebro idag är oacceptabelt”, säger Alessandro Gocciadoro i en skriftlig kommentar.

Han meddelade också att han sparkat lärlingen.

”Det som hände i Örebro idag är oacceptabelt. Jag kan inte och kommer inte ursäkta beteendet som mannen som körde hästen stod för. Han har arbetat i mitt stall sedan den 20 april 2020 och jag kunde aldrig tänka mig att han skulle kunna göra något sådant här fruktansvärt. Han har med omedelbar verkan blivit avskedad från mitt stall. Jag kan bara be om ursäkt. Först av allt till Zarina Bi, ägaren Mr Biasuzzi och till hela travvärlden”, skriver Alessandro Gocciadoro.

Ärendet kommer att utredas

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, ärendet har skickats vidare till Svensk Travsport, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport till Trav365.

Där berättar hon också att ärendet kommer att utredas och att om det varit en kusk med licens som kört hästen i värmning så hade denne avstängts omedelbart.

Reaktionerna i sociala medier har inte låtit vänta på sig.
”Nu får det vara nog – stäng av Gocciadoro”, skriver Johan Untersteiner (som ni kunde se här på Ridenews häromdagen i ett härligt klipp från stranden > > >) på Twitter.

Inbjuden till Elitloppet

Alessandro Gocciadoros Wivid Wise As är sedan tidigare inbjuden till Elitloppet på Solvalla den 31 maj.
– Det jag har att förhålla mig till är att han inte är fälld för någonting. Jag kan inte gå på spekulation, jag måste gå på fakta, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot då.

I fjol bjöds Gocciadoro inte in till Åby Stora Pris med sin stjärnhäst Vitruvio. Åbys sportchef Jon Walter Pedersen menade då att Gocciadoro var under utredning för en incident som inträffat på banan.

Artikel och klipp i Aftonbladet: Här är de regelvidriga ”enhandarna” inför V75 på hästen Zarina Bi. > > >

Om skandalen i Lotterian i Italien: Brutal drivning av travhästar upprör > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.