Stopp för ponnytravet

Travet fortsätter med tävlingar men nu stänger man ner ponnytravet – ”det är en social sport som handlar om att vänner och familjer samlas för att umgås och tävla”.

Trots de strängare restriktionerna – max 50 personer på samma plats – som infördes i fredags fortsätter travet med sina tävlingar. Dock stänger man nu ner ponnytravtävlingarna.
Svensk Travsport skriver på sin hemsida:
Med anledning av regeringen beslut igår om att förbjuda allmänna sammankomster med mer än 50 personer valde Svensk Travsport att införa hårdare restriktioner kring såväl de ordinarie travtävlingarna som ponnytravet. Idag har Svensk Travsport fattat beslutet, tillsammans med Svenska Ponnytravförbundet, att tillsvidare pausa allt tävlande inom ponnytravet.

– Ponnytravet är ingen arbetsplats som travet i övrigt och även om viss barn- och ungdomsidrott upprätthålls i samhället fortfarande så får nuläget så pass stor och negativ inverkan på hur ponnytravet kan utföras. Svensk Travsport och Svenska Ponnytravförbundet har därför tillsammans beslutat att pausa ponnytravet tillsvidare, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Beslutet är fattat i samförstånd med Svenska Ponnytravförbundets styrelse och gäller från och med söndag 29 mars.

– Ponnytravet är en social sport som i stora delar handlar om att vänner och familjer samlas för att umgås och tävla. Med restriktionen att endast två personer per häst kunde delta under tävlingsdagen försvinner en stor del av det som gör ponnytravet så roligt. Vi tycker därför det är bra att vi för tillfället pausar tävlingarna under den här svåra tiden, säger Maria Gabrielsson Werner, ordförande i Svenska Ponnytravförbundet.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.